Gazete Vatan Logo

Doğu’nun çocukları şehitlerle buluştu

Doğu’nun çocukları şehitlerle buluştu

Çanakkale ruhunun 100. yılında Gaziantep Şahinbey Belediyesi çılgın bir projeye start verdi. 12 bin çocuk hayatlarında ilk kez uçağa binip deniz görecek ve Çanakkale Şehitleri ile buluşacak. Proje 188 çocukla başladı.

Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıl dönümü için ülkenin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlenirken en orjinal fikirlerden biri Çanakkale’ye tam 1000 kilometre uzakta bir yerden geldi. Kent meydanına bir Çanakkale Platosu kurarak Gaziantepliler’e “Çanakkale Ruhunu” anlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantepli çocuklar için de bir ‘çılgın proje’ hazırladı. Proje kapsamında derslerinde başarılı olarak üstün başarı belgesi alan 10 bin öğrencinin uçakla Çanakkale’ye götürülerek 50 gün sürecek şehitlik ziyaretleri gerçekleştirmesi amaçlandı. Bir Gaziantepli çocuğun, ‘Ben belki derslerimde başarılı değilim ama vatanımı seviyorum’ diyerek başarı kriterine itiraz etmesi sonrası başka çocuklar da projeye dahil edildi. Toplam sayı 12 bine ulaştı. Anadolu Jet ile 50 gün süresince her gün Gaziantep ile Çanakkale arası özel uçuş yapılması için anlaşma imzalandı. Ve ilk çocuk grubu Belediye yetkililerinin ve ulusal basının da katılımıyla Çanakkale’ye geçtiğimiz hafta sonu hareket etti.
Yemek menüsü savaştan
Hayatlarında ilk kez uçağa binen, daha önce hiç deniz görmemiş olan minikler, uçağın Antep semalarına hareketi sırasında çığlık atmaktan kendilerini tutamadı. Feribot seyahati sırasında ise meraklı gözlerle deniz üzerinde yolculuğun keyfini çıkardı. Şehitlik ziyareti sırasında ise duygu yüklü anlar yaşandı. Çocuklar kendilerine rehberlik eden görevlilerden ruhani yönü oldukça ağır basan bir sunumla Çanakkale Destanı’nın hikayesini dinledi. Seyid Onbaşı ve Tabya ziyaretlerinin ardından şehitlikte, binlerce Çanakkale şehidiyle buluştu. Ardından verilen öğle yemeğinde ise masalarına yemek yerine Çanakkale’deki Mehmetçik’in günlük yemek menüsü olan hoşaf geldi. ‘İşte sadece bunu yiyerek savaştılar’ diyerek o günkü koşulların anlatılmasının ardından gerçek yemek menüsü miniklere servis edildi. Projenin mimarı Tahmazoğlu, ‘Çocuklar 1.5 ay boyunca her gün uçakla Çanakkale’ye götürülecek. Burada şehitlikleri gezecek Çanakkale Savaşı’nın havasını koklayacak. Atalarımızın vatanı savunmak için ne kadar amansızca direndiklerini öğrenecekler. Çocuklarımızın ulaşımı ve yeme-içme giderleri belediyemiz tarafından karşılanacak’ dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çocuklarla uçakta hatıra pozu verdi. Bir grup çocuk da Çanakkale’de aynı gün orada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi ile tanışma imkanı buldu.

Haberin Devamı