Gazete Vatan Logo

Dişçiler ne zaman açılacak? Diş hastaneleri ve diş polikliniği ne zaman açılacak?

Corona virüs nedeniyle alınan önlemlerin esnetilmesiyle birlikte normalleşme süreci gündemde. Hükümet tarafından Normalleşme Takvimi adım adım gerçekleştiriliyor. Bu süreçte diş tedavisi yarım kalan hastalar, diş ağrısı yaşayanlar ve diş ile ilgili işlemleri gerçekleştiren personel, doktor ve sağlık çalışanları internette sıklıkla Diş hastaneleri ve diş polikliniği açılacağı tarihi araştırıyor. Peki, Dişçiler ne zaman açılacak? Diş hastaneleri ve diş polikliniği ne zaman açılacak? İşte normalleşme takvimine göre diş hastaneleri ve diş polikliniklerinin açılacağı tarih...

Dişçiler ne zaman açılacak? Diş hastaneleri ve diş polikliniği ne zaman açılacak?

Corona virüs ile ilgili önlemlerin kademeli olarak esnetilmesinin gündeme gelmesiyle birlikte normalleşme sürecinin hangi sektörleri kapsayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Özellikle de diş hastaneleri, diş poliklinileri ve dişçilerin ne zaman açılacağı diş tedavilerini yaptırmak isteyen pek çok kişi tarafından merak eidliyor. Peki, dişçiler ne zaman açılacak? Diş hastaneleri ve diş polikliniği ne zaman açılacak? İşte normalleşme takvimine göre diş hastaneleri, diş poliklinikleri ve dişçilerin açılacağı tarih...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında hazırlanan 4 aşamalı normalleşme planında birinci aşamasının başlamasıyla birlikte pek çok kişi normalleşme takviminin detaylarını merak ediyor.

Normalleşme Takvimi'nde ikinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos, üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık, dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı. Adım adım normalleşme planı devreye girecek.

DİŞÇİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Diş hekimlerinin ve fizyoterepistlerin ise 1 Eylül’de göreve başlaması planlanıyor. 3. aşamaya kadar çalışmaya başlaması hedefleniyor.

Haberin Devamı

HANGİ DURUMLARDA DİŞ ACİL SERVİSİNE BAŞVURULMALI?

Covid-19 salgını sırasında uyulması gereken dental işlemler prosedürü de güncelledi. "Acil" olarak tanımlanan diş hekimliği işlemleri için başvuruda bulunan hastanın covid-19 enfeksiyonu ile uyumlu semptomları (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı) yoksa uygun protokoller ve kişisel koruyucu ekipmanlar kullanılarak muayenesinin yapılması gerektiği bildirildi.
Diş Hekimine gitmeyi gerektirecek acil durumlar
-Şiddetli diş ağrısı
- İlerlemiş diş enfeksiyonları
-Beslenmeyi ciddi şekilde engelleyen diş problemleri
-Cerrahi işlem sonrası oluşan kanama ve şiddetli ağrı şikayetleri