Gazete Vatan Logo

DGS tercihleri yarın başlayacak! 2018 ÖSYM-DGS tercih kılavuzu

DGS tercihlerinin başlayıp başlamadığı merak konusu oldu. ÖSYM tarafından düzenlenen DGS sınavı sonuçlarının ardından sıra tercihlere geldi. DGS tercihleri için ÖSYM Twitter hesabından açıklamada bulundu. Tercihler yarın başlıyor...

DGS tercihleri yarın başlayacak! 2018 ÖSYM-DGS tercih kılavuzu

DGS tercihleri yarın başlayacak. ÖSYM'den 2018 yılı DGS tercihleri için Twitter duyurusu geldi. DGS tercih kılavuzu da yayınlandı, haberimizde yer alıyor.

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

2018-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2018-2019 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.