Gazete Vatan Logo

DGS tercihleri hangi tarihte sona erecek?

DGS tercih işlemleri yapılmaya devam ediyor. 7-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen DGS tercihleri için ÖSYM tarafından kılavuz da yayınlandı. Yarın sona erecek olan DGS tercihleri için tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

DGS tercihleri hangi tarihte sona erecek?

DGS tercih işlemleri 7 Eylül'de başladı ve 14 Eylül'de yani yarın sona erecek. Adaylar, ÖSYM'nin yayınladığı kılavuza göre DGS tercihlerini yapacak.

2018 DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir. Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

Haberin Devamı