Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den açıklama!

23 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen DGS için sonuçların açıklanması bekleniyor. ÖSYM tarafından 29 Ağustos tarihinde açıklanması beklenen DGS sonuçlarının açıklanma tarihi ileriye alındı. Kurban Bayramı tatilinin uzatılması nedeniyle DGS sonuçları bayram sonrasında ilan edilecek. DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den açıklama!

ÖSYM tarafından ilan edilen sınav takvimine göre DGS sonuçları 29 Ağustos Salı günü ilan edilecek. Kurban Bayramı tatilinin uzatılması sonucunda DGS sonuçlarının açıklanma tarihi bayram sonrasına ertelendi. Konu ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, DGS sonuçları 6 Eylül 2017 tarihinde açıklanacak. ÖSYM'nin konu ile ilgili yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuç açıklama tarihi olan, 29 Ağustos 2017'nin idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmesine karar verilmiştir.

Adaylara önemle duyurulur.''

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS sonuçları bayram tatili sonrasında 6 Eylül 2017 tarihinde ilan edilecek. 6 Eylül'de DGS sonuçlarının açıklanması ile de ÖSYM aday işlemleri sistemi kullanılarak sınav sonuçlarına ulaşılabilecek. Adaylar sonuc.osym.gov.tr internet sitesine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sonuç bilgilerini öğrenebilecekler. DGS sınav sonuç belgesi üzerinde şu bilgiler yer alacak;

Haberin Devamı

-Testte sözel ve sayısal bölümlerde aday tarafından yapılan doğru ve yanlış cevap sayıları

-Ön lisans başarı puanı

-DGS 2017 puanları (bu puanlar yerleştirme işlemleri için kullanılacak puanlardır)

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

6 Eylül 2017 tarihinde DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için tercih dönemi başlayacak. ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında DGS için tercih işlemi yapılabilecek. Adaylar aldıkları puanlar doğrultusunda, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yaparak DGS tercihlerini yapabilecekler. Tercih süresi bittikten sonra, tercihler için işlem gerçekleştirilemeyecek.

DGS tercihleri, ÖSYM'nin internet sitesi üzerindeki DGS tercih kılavuzuna göre yapılabilecek. Tercih için kılavuzda yer alan Tablo-1 ve Tablo-2 incelendikten sonra adaylar tercih işlemlerini yapabilecekler. Tablo-1, adaylar tarafından tercih edilebilecek olan programların koşullarını ve bu programların açıklamalarını içerir. Programlar için belirlenen koşulları taşımayan adaylar, o programlar için tercih işlemi yapamazlar. Koşulları taşımadığı halde tercih yapan adayların yaşayacakları sorunlar, adayların kendilerine aittir. Bu nedenle de tercih listesinde adaylar, puanlarına göre bir sıralama yapmalıdırlar. Aday en çok istediği programı listede en başa yazmalıdır.

Haberin Devamı

DGS tercih kılavuzunda yer alan Tablo-2 üzerinde de ön lisans programlarından mezun olmuş ya da olacak adayların alanlarına göre tercih edebilecekleri lisans programları yer alır. Adaylar kendileri için tablo üzerinde belirlenen alanlar dışında tercih işlemi gerçekleştiremez.