Gazete Vatan Logo

DGS ne zaman? DGS başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte 2020 DGS başvuru ve sınav tarihleri...

ÖSYM, corona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen sınavlarla ilgili açıklama yaptı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) başvuru tarihleri, uygulanması ve sonuçların açıklanma tarihlerini içeren ÖSYM Sınav Takvimi'ni güncelledi. Ön lisans programlarını bitiren öğrencilerin geçiş yapıp eğitimlerini 4 yıla tamamlamalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihi ve ÖSYM sınav takvimi merak edilen konular arasında geliyor. Peki, DGS başvuruları ne zaman? DGS başvuru tarihi açıklandı mı? İşte ÖSYM sınav takvimi ve 2020 DGS başvuru tarihi ile ilgili merak edilen soruların yanıtları…

DGS ne zaman? DGS başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte 2020 DGS başvuru ve sınav tarihleri...

ÖSYM tarafından uygulanan Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) başvuruların ne zaman yapılacağı 2020 ÖSYM sınav takvimi güncellenmesinin ardından internette merak edilen konular arasında yer alıyor. 2020 DGS ne zaman? 2020 DGS başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 DGS başvuru tarihi açıklandı mı? İşte ÖSYM sınav takvimi

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2020 ÖSYM sınav takvimi güncellenerek ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yayımlandı.

Corona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen sınavlarla ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2020 yılında uygulanacak sınav takviminde güncelleme yaparak sınavların başvuru, uygulama ve sonuç açıklama tarihleri yeniden düzenledi.

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yaparak eğitimlerini 4 yıla tamamlamalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihleri de belli oldu.

2020 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimine göre DGS başvuruları 9 - 17 Haziran 2020 tarihleri arasında alınacak. 9 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak.

Haberin Devamı

DGS için başvuruları kaçıran adaylar geç başvuru tarihlerinden faydalanabilecek. Buna göre; 2020 DGS için geç başvuru tarihi 3 Temmuz 2020 olarak belirlendi. Adaylar 9 Ağustos'ta yapılacak 2020 DGS için geç başvurularını aynı gün saat 23:59'a kadar yapabilecek. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23:59'a kadar artırımlı olarak; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.