Gazete Vatan Logo

Depremde can kaybı var mı? İzmir'de kaç binada hasar var? İzmir'de şiddetli deprem!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 6 artçı sarsıntı kaydedildi. Peki, Depremde can kaybı var mı? İzmir'de kaç binada hasar var? İşte İzmir depremi ile ilgili son bilgiler...

Depremde can kaybı var mı? İzmir'de kaç binada hasar var? İzmir'de şiddetli deprem!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Seferihisar depreminin ardından Ege Denizi'nde 6 artçı sarsıntı oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Seferihisar açıkları Ege Denizi'nde 14.51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 15.01 itibarıyla büyüklükleri 4,1 ila 4,8 arasında değişen 6 artçı sarsıntı yaşandı.

DEPREMDE CAN KAYBI VAR MI?

AFAD İzmir'de meydana gelen depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İSTANBUL'DA HİSSEDİLDİ!

Ege Denizi'ndeki deprem İstanbul'da hissedildi. Kent genelinde hissedilen deprem sonrası bazı vatandaşlar dışarı çıktı. Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi. Kent genelinde hissedilen deprem sonrası bazı vatandaşlar dışarı çıktı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "AFAD Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 14.51'de merkez üssü İzmir olan 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir." denildi. Depremin İstanbul'da da hissedildiği aktarılan açıklamada, "Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. İstanbul'da deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. Başta İzmir olmak üzere, deprem hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir'e geçmiş olsun." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaşımında, "Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum." değerlendirmesini yaptı.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, canlı yayında depremin ardından açıkta avlanan balıkçılardan haber alamadıklarını açıkladı. NTV Canlı yayınına bağlanan Yetişkin, can kaybı olabileceğine yönelik açıklama yaptı.

Haberin Devamı

KIZILAY KAN MERKEZİ YIKILDI
İzmir'in Bayraklı İlçesinde kaymakamlık binası ile Kızılay Kan Merkezi yıkıldı. En Fazla yıkımın altında yaşandığı ilçede enkaz altında kalan vatandaşlar var.
VATANDAŞLAR, DIŞARIDA BEKLİYOR
İzmirin Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından sokaklara dökülen vatandaşlar, dışarıda bekleyişlerini sürdürüyor. Bazı binaların yıkıldığı kentte, vatandaşlar büyük bir korku yaşadıklarını belirtti.
TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTU
Bu arada depremin ardından kent merkezinde iş yerlerinden çıkan vatandaşlar, operatörlerdeki yoğunluk nedeniyle yakınlarına ulaşamayınca, tedirgin olup yollara düştü. Bu nedenle kent merkezindeki yollarda trafik yoğunluğu oluştu.