Gazete Vatan Logo

Davutoğlu’na ‘Kiziroğlu’ türküsü

Grup Ayna’nın seslendirdiği ‘Kiziroğlu Mustafa Bey’ türküsü 2015 Haziran’da yapılacak seçimlerinde kullanılmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu için uyarlandı

AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi, Konya Kongre ve Spor Merkezi’nde dün gerçekleştirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal birer konuşma yaptığı kongrede bir ilk yaşandı ve AK Parti’nin 2015 seçimlerinde Davutoğlu için hazırlattığı seçim şarkısı ilk kez çalındı. Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz tarafından okunan seçim şarkısının nakaratı “Davutoğlu Ahmet Hoca bir bilge adam, bir yiğit adam” şeklinde düzenlendi. Partililerin ‘bir daha’ tezahuratları üzerine Grup Ayna, şarkıyı tekrar seslendirdi.

Kürtçesi de yapılacak

Uyarlama sözleri Uğur Işılak ve Arter Reklam Ajansınca yazılan şarkının, bu hafta Kürtçe de dahil farklı versiyonlarının çıkacağı öğrenildi. Seçim şarkısında Erdoğan da “Dualarla çıktı yola, umut yaydı sağa sola, reisle girdi kol kola” dizesinde yer alıyor.

‘Güçlü Türkiye güçlü Kudüs demektir’

Davutoğlu, kongreye katılan Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal’le kucaklaştı ve el ele sahneye çıkarak salondakileri selamladı. Tezahuratlar üzerine, “Her ne kadar sözlerinizi anlamasam da kalp dilinizi çok iyi anlıyorum” diyen Meşal şunları söyledi: “Ey Konya halkı şunu iyi bilin, güçlü bir Konya, güçlü bir Türkiye güçlü bir Kudüs, güçlü bir Filistin demektir. Demokratik Türkiye, istikrarlı Türkiye ve kalkınmış Türkiye tüm Müslümanlar için güç kaynağıdır. Filistin’i, Kudüs’ü tekrar kurtaracağız inşallah. İnşallah gelecekte sizleri Filistin’deki kongrelerimizde Kudüs’te görmeyi arzu ediyoruz.”

Haberin Devamı

Neyi aldılar neyi verdiler?

Başbakan Davutoğlu kongredeki konuşmasında Şişli Belediyesi’nde yaşanan olaylara değinerek CHP’ye sert eleştirilerde bulundu: “Şimdi kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor. Görünen o ki Hayri İnönü, seçimi kazansa bile eski belediye başkanı Sarıgül’ün oğluna bu görevi istifa edip vereceğini taahhüt etmiş. Kılıçdaroğlu şimdi hesap verme makamında. Başka işlere yönelmesin, Şişli’nin hesabını versin. Hangi imzalar atıldı, hangi taahhütler verildi? Kılıçdaroğlu açıklasın, nedir paralel çeteyle yaptıkları işbirliği, neyi verdiler, neyi aldılar?”

Haberin Devamı

‘Topunuz birlikte gelin’

Geçen yıl 17 ve 25 Aralık’taki operasyonlara, MİT tırlarının durdurulmasına, Dışişleri Bakanlığı’ndaki bir konuşmanın kayıtlarının yayınlanmasına değinen Davutoğlu “Yükselen Türkiye’nin önünü kesmek isteyen herkes hesap verecek. Tek tek gelmeyin, topunuz birlikte gelin” dedi.

Bir bilge adam...

Derdi vatan, aşkı vatan Davutoğlu Ahmet Hoca

Geceyi gündüze katan, adam kim, yiğit kim, doğru kim, dürüst kim?

Kim kim kim kim?

Davutoğlu Ahmet Hoca, bir bilge adam, bir yiğit adam.

Dualarla çıktı yola, umut yaydı sağa sola,

Reisle girdi kol kola

Adam kim, yiğit kim, doğru kim, dürüst kim?

Kim kim kim kim?

Davutoğlu Ahmet Hoca, bir bilge adam, bir yiğit adam.

Bütün dünya tanır onu, tarihiyle yok sorunu

Tam bir Osmanlı torunu

Adam kim, yiğit kim, doğru kim, dürüst kim?

Kim kim kim kim?

Davutoğlu Ahmet Hoca, bir bilge adam, bir yiğit adam.

Bağrına bastı herkesi, birlik olmak meselesi

Yeni Türkiye’nin sesi

Adam kim, yiğit kim, doğru kim, dürüst kim?

Kim kim kim kim?

Davutoğlu Ahmet Hoca, bir bilge adam, bir yiğit adam.”

Haberin Devamı