Gazete Vatan Logo

Davutoğlu, Demirtaş’ı arayan Gül’e sitem etti

Başbakan, Ankara saldırısı sonrası taziye için Demirtaş’ı arayan Abdullah Gül’ü eleştirdi: “Taziye evi Başbakanlık’tır”

Davutoğlu, Demirtaş’ı arayan Gül’e sitem etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Ankara patlaması ile ilgili taziye için aramasına sitem etti. Davutoğlu, A Haber’de katıldığı programda, “Kendi takdiridir ama taziye evi Başbakanlık’tır. HDP’ye taziye dilemek bütün vatandaşlarımızı HDP ile özdeşleştirmek” dedi. “Sizi mi araması lazımdı” sorusuna Davutoğlu, “Hepimizi. Hepimizin birbirimize taziye dilemesi lazım” dedi.

‘Biri tespit edildi’

Ankara patlamasındaki iki canlı bombadan birisinin kimliğinin tespit edildiğini de açıklayan Davutoğlu, “Failler ve arkasındaki güçlere ulaşacağız. Bunlar üzerinde geçmiş ilişkileri, bu ilişkilerin dayandığı örgüt bağlantıları üzerinde yoğun bir çalışma yapıyoruz. Hem DEAŞ irtibatı hem de DEAŞ’ın içine sızmış olabilecek, DEAŞ ile birlikte davranabilecek örgüt ve istihbarat bağları konusunda da çalışma var” dedi.

‘İHA Rus yapımı’

Davutoğlu, sınırı geçince düşürülen insansız hava aracıyla ilgili ise, “Rus yapımı ama Rusya bize dostça kendisine ait olmadığını söyledi. Rejimin olabilir, milislerin olabilir. PYD’nin olabilir. Hatta DEAŞ’ın bile böyle unsurları olduğuna dair bilgi var” dedi.

Haberin Devamı

‘MHP tabanı istekliydi’

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Trabzon mitinginde konuştu. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yönelik “57 İslam ülkesi dururken kaçacak, doktora yapacak Vatikan’ı mı buldun?” sözlerine tepki gösteren Davutoğlu, “Sayın Bahçeli’yi bu zor dönemde karışlıklı hürmete saygıya davet ediyorum” dedi. Davutoğlu şöyle devam etti: “Bayın Bahçeli her türlü formüle ‘hayır’ dedi. Bahçeli bize değil millete hayır dedi. MHP tabanını ben bilirim, sizler bilirsiniz. Onlar hükümete girmeye çok istekli olduğu halde sayın Bahçeli elin taşın altına koymadı. Kenardan ahkam kesti, önce her şeye hayır dedi.”