Cumhurbaşkanı Gül'ün canlı yayında gözleri doldu!
Cumhurbaşkanı Gül, Soma’da şu mesajı verdi: “Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler minimize ettilerse, yaşamıyorlarsa biz de bütün kurallarımızı gözden geçirmeli, tedbirleri almalıyız”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Soma’yı ziyaret ederek halkın acısını paylaştı ve incelemelerde bulundu.
Gül dün önce Akhisar Devlet Hastanesi’ne giderek yaralıları ziyaret etti. Gül, saat 11.45’te hastaneye TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile gitti. Hastanede yaralıları tek tek ziyaret eden ve acil şifalar dileyen Gül, yaklaşık 30 dakika kaldıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri arasında hastaneden ayrıldı. Gül gelmeden önce çevre binaların çatılarında ve etrafta keskin nişancıların özel güvenlik önlemi aldığı, bazı korumaların şemsiye ile tedbir aldığı görüldü.
Sesi titredi
Facianın yaşandığı madene giden Gül, bu sırada yanına gelen, çocukları halen madende bulunan anne- babayla konuştu ve onlara sarılarak teselli etmeye çalıştı. Kriz merkezi çıkışında bir açıklama yapan Gül’ün, sesinin titremesi dikkat çekti.
‘Gereken yapılacak’
Gül, şunları söyledi: “Bütün milletimizin başı sağ olsun. Şüphesiz ki maden ve yeraltında çalışmak yeraltında alın teri dökerek çalışmak, rızık kazanmak için çalışmak kazançların en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor. Şu anda kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. İlk haber alındığından itibaren işin vahameti anlaşıldığından devlet, tüm imkanlarıyla seferber oldu. Maalesef kaybımız büyük. Her aileden her canın acısı, hepimizin canıdır. Şunu vatandaşlarımı bilmesini isterim ki bir kayıp o ailenin kıyameti demektir. Acı büyüktür ve acı hepimizin acısıdır. Çok büyük, gerçekten bir facia ile karşı karşıyayız. Yaraları sarmak için hepimizin el birliği içinde olmamız gerekiyor. Büyük bir dayanışma göstermemiz gerekiyor. Türk milleti bu dayanışmayı mutlaka gösterecektir. Bu vesile ile dünyanın birçok yerinden gelen acılarımızı paylaşanlar var, onlara teşekkür ediyorum. Bu acıların yaşanmaması gerekiyor. Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler minimize ettilerse, yaşamıyorlarsa, biz de bütün kurallarımızı gözden geçirmeli, tedbirleri almalı, bu doğrultuda ışık tutacaktır. Öneriler düzenlemeler dikkate alınacaktır. Bu acıları bir daha çekmemek için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Biraz önce verilen bilgilerde gördüm ki idari ve diğer soruşturmalar başlamış ve titizlikle devam edecektir. Ben bir kez daha burada hayatını kaybeden bütün kardeşlerimin mekanının cennet olmasını, ailelerine sabır vermesi için dua ediyoruz. Eşlerine, anne ve babalarına Allah sabır versin. Buralardan alacağımız derslerle bir daha bu acıları yaşamamamız için de ne gerekiyorsa yapılması şarttır. Devletimiz, hükümetimiz bu acılara bir nebze de olsa merhem olmak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Tüm ailelerin acılarını bir kez daha paylaştığımı sizlerle paylaşmak istiyorum.”




