Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü nasıl bir müjde açıklayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Cuma günü bir müjde vereceğiz, Türkiye'de yeni bir dönem açılacak' sözleri ile duyurdu. Herkes ne açıklayacak diye merak ediyor. sosyal medya yıkıldı. Herkes nasıl bir mü: Doğal gaz mı? Petrol mü? Aşı mı? CNN Türk canlı yayınında Başak Şengül’ün konukları Abdulkadir Selvi ve Murat Gezici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Twitter hesabından "Cuma gününü iple çekiyoruz" paylaşımı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü nasıl bir müjde açıklayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde "Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni"nde konuştu. Önümüzdeki cuma günü bir müjde vereceğini ve Türkiye'nin yeni bir döneme gireceğini söyleyen Erdoğan, "Cuma günü inşallah milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı düşünüyorum.Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm ülkemize vermek suretiyle yeni bir dönemin açılacağına da inanıyorum. Açıklarsam heyecanı kaybolur. Şimdi açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
DOĞAL GAZ MI? PETROL MÜ? AŞI MI?
Başkan Erdoğan'ın müjde açıklaması sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medyada kullanıcıların öne çıkan tahminleri doğal gaz, petrol ve aşı üzerinde yoğunlaştı.
BAKAN ALBAYRAK: EKSEN DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR HABER
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjde için "Türkiye'de gerçekten eksen değişikliği için önemli bir haber olacak" ifadelerini kullandı.İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise twitter hesabından "Cuma gününü iple çekiyoruz" paylaşımı yaptı.

Haberin Devamı

CNN Türk canlı yayınında Başak Şengül’ün konukları Abdulkadir Selvi ve Murat Gezici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi.

Abdulkadir Selvi’nin değerlendirmeleri şu şekilde;

"Şunu görmek gerekiyor, özellikle yeni dünya düzeni özellikle pandemi sonrası diye ifade edilen yeni süreçte Doğu Akdeniz üzerinde büyük bir güç mücadelesi yaşanıyor. Öncede Suriye’de taşeron örgütler kullanılıyordu ama Akdeniz’de bazı ülkeler üzerinden bu güç savaşı Türkiye’ye karşı verilmek isteniyor. Yunanistan’ın pozisyonunu işte böyle konumlandırmak gerekiyor.

Türkiye Doğu Akdeniz’de bir meydan okuma ile karşı karşıya bırakılmak isteniyor, Türkiye bu duruma da bir meydan okuma ile karşılık veriyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın korsanlar olarak ifade ettiği noktanın tekrar altını çizmek istiyorum bugünkü konuşması ile Doğu Akdeniz’deki güç savaşında Erdoğan yeni bir meydan okuma ile meydana çıktı diye okumak doğru olabilir."

Haberin Devamı

Murat Gezici’nin değerlendirmeleri şu şekilde;

"Doğu Akdeniz’de gerilim çok yüksek, dağılan Suriye ile Beyrut arasında Hristiyan bir devlet oluşturma çabası var. Kuzey Kıbrıs’ta bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var, 50-60 gün sonra. Buradaki bir değişimle birlikte belki de bölge Kapalı Maraş bölgesini açabilecek ve bölge belki de Singapur gibi bir bölge olabilecek. Yaklaşık 1974’ten bu yana Kuzey Kıbrıs esasında unutulmuş bir yerdi fakat iktidarın çabaları ile Kuzey Kıbrıs’ta çok ciddi yatırımlar söz konusu oldu. Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası arenada tanınan bir ülke olması çok önemli bir gelişme olacaktır. Cuma günü açıklanacak müjde bununla ilgili de olabilir. Doların ciddi manada düşmesi ve borsanın ciddi anlamda yükselmesi ihtimali doğacaktır."