Gazete Vatan Logo

Cübbeli Hoca’ya beraat talebi

Savcı, ‘Karagümrük çetesi’ davasında Ahmet Mahmut Ünlü’nün de aralarında bulunduğu 16 sanık için, “Yeterli delil yok” dedi.

Kamuoyunda ‘Karagümrük çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Pehlivan, sanıklardan Nejat Ergin’in, mağdur Ahmet Şahin’i tehdit ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Konutunda sahte pasaport ele geçirilen sanıklardan Mahjouba Demirel’in de ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep eden savcı Pehlivan, sanıklar Nejat Ergin, Saim Uyanık, Celil Yavuz, Yiğit Ergin, Murat Tolga Ohri ve İbrahim Danacılar’ın, ‘örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak’ suçlarından yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerini istedi.

Haberin Devamı

Ergin’den yardım istedi

Savcılık mütalaasında, internette yayınlanan uygunsuz gizli kamera görüntüleriyle ilgili kendisine şantaj yapılan Ünlü’nün sanık Barış Sezek aracılığıyla Nejat Ergin ile yardım amacıyla görüştüğü belirtilerek, ancak Ergin’in bu konuda suç teşkil edecek bir eyleminin tespit edilemediği vurgulandı. Mütalaada, ‘örgüt kurmak, üye olmak, insan ticareti, fuhşa teşvik olunması ile bu suça aracılık etme ve cinsel saldırı’ suçlarından, yeterli delil elde edilemediği ve atılı suçların manevi unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraat kararları talep edildi. Duruşma, sanık ve avukatlara süre verilerek ertelendi.