Gazete Vatan Logo

Corona virüsü görülen ülkeler | Corona virüsü (yayılma) haritası, en çok ölüm olan ülkeler hangileri?)

Corona virüsü dünya genelinde panik havası yarattı. Corona virüsü vaka sayısı 100 bini, ölü sayısı ise 4 bini aştı. Virüs yakın zamanda Burkina Faso, Brunei, KKTC, Manş Adaları ve Moğolistan'da ortaya çıkarken, sonunda Türkiye’de de görüldü. Peki, Corona virüsü görülen ülkeler hangileri? En çok ölüm olan ülkeler hangileridir? Corona virüsü (yayılma) haritası...

Corona virüsü görülen ülkeler | Corona virüsü (yayılma) haritası, en çok ölüm olan ülkeler hangileri?)

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 114 bini geçti.Corona virüsü görülen ülkeler | Corona virüsü (yayılma) haritası, en çok ölüm olan ülkeler hangileri?

İRAN'DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE CAN KAYBI 354'E YÜKSELDİ

Ülkede son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 63 kişi daha hayatını kaybetti - Vaka sayısı, 958 artarak 9 bine ulaştı

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid -19) nedeniyle 63 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 354'e, vaka sayısı ise 9 bine yükseldi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 63 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısının 354'e çıktığını belirtti.

Toplam vaka sayısının 958 artarak 9 bine ulaştığını kaydeden Cihanpur, 2 bin 959 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

İran'da Kovid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Koronavirüs, İspanyol ekonomisinin temel taşlarını sarsıyor - Avrupa'da Kovid-19 ölümlerinde İtalya'nın ardından en fazla etkilenen ikinci ülke olan İspanya'da bazı önemli etkinlikler iptal edilirken ya da ertelenirken, ülke ekonomisinin motoru olan ve yüzde 13'ünü oluşturan turizm sektörü de alarm vermeye başladı - Ülkede hükümetin Kovid-19'un ekonomik etkilerini azaltmaya yönelik adımlar atması bekleniyor - İspanya Başbakanı Pedro Sanchez: - "Bu acil duruma karşı mücadele edebilmek için ne gerekiyorsa yapacağız"

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının turistlerle bulaştığı ve kısa sürede yayıldığı İspanya'da, ekonominin temel taşları yerinden oynamaya başladı.

AVRUPA'DA KOVİD-19 ÖLÜMLERİNDE İKİNCİ ÜLKE OLAN İSPANYA

Avrupa'da Kovid-19 ölümlerinde İtalya'nın ardından en fazla etkilenen ikinci ülke olan İspanya, bir yandan insan sağlığı diğer yandan ülke ekonomisini tehdit eden salgına karşı çözüm yolları arıyor.

Haberin Devamı

Koronavirüs, Barselona'da 24-27 Şubat'ta yapılması planlanan Mobil Dünya Kongresi'nin iptal edilmesinin yanı sıra Barselona ve Madrid'deki Gıda Fuarı, Global Robot Fuarı, Ecza Ürünleri Fuarı (Infarma) ve Gourment Fuarı gibi ülkeye ciddi ekonomik katkılar sağlayan organizasyonların da ertelenmesine neden oldu.

Valensiya'daki "Las Fallas" adlı, 500 milyon avrodan fazla gelir sağlayan ve kente bir yılda gelen turistin yüzde 15'ini ağırlayan kültürel etkinlik de Kovid-19'dan dolayı askıya alındı.

Bu yıl 5-12 Nisan'a denk gelen ve Katolik inancının önemli bayramlarından Paskalya'daki dini törenlerin de koronavirüsten dolayı iptali tartışılıyor. Dini törenlerin iptal edilmesinin, en kalabalık etkinliklerin olduğu ülkenin güneyindeki Endülüs bölgesi ekonomisinin de ciddi zarara uğramasına neden olacağı belirtiliyor.

Turizm sektörü alarm veriyor

Dünyayı etkileyen Kovid-19 karşısında, İspanyol ekonomisinin motoru olan ve yüzde 13'ünü oluşturan turizm sektörü de alarm veriyor.

Turizm sektörü ile ilgili araştırmalar yapan Mirai adlı internet sitesi, koronavirüsün ardından İspanya'da gecelik konaklamalarda yüzde 38, rezervasyonlarda ise yüzde 45'e varan iptaller olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Kovid-19'dan dolayı panik olan halkın, başta Madrid olmak üzere İspanya'nın birçok kentinde süpermarketlere akın ederek temel gıda ve temizlik ürünlerinin olduğu rafları boşalttığı dikkati çekiyor.

Koronavirüsten etkilenen şirketlere ve ailelere yardım paketleri

Bu arada, İspanya'da muhalefetin "koronavirüse karşı geç ve yetersiz önlem aldığı" şeklindeki eleştirilerine maruz kalan sol koalisyon hükümetinin, özellikle Kovid-19'un ekonomik etkilerini azaltmaya yönelik adımlar atacağı belirtildi.

Başbakan Pedro Sanchez, "Bu acil duruma karşı mücadele edebilmek için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadesini kullanırken, koronavirüsten etkilenen şirketlere ve ailelere yönelik yardım paketleri açıklayacaklarını duyurdu.

Sanchez, çalışan ailelerin refahını korumak için kaynak yaratacaklarını, çalışma saatlerini daha esnek hale getirip evde çalışmaları destekleyeceklerini, çocukları korumaya yönelik kararlar alacaklarını ve virüsten etkilenen KOBİ'lere yardım edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İspanya'nın 17 özerk yönetiminde koronavirüs vakaları bulunuyor

İspanya'da ilk koronavirüs vakası, 31 Ocak'ta ülkenin güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Gomera adasında görüldü. Kovid-19 testi pozitif çıkan Alman turist, tedavi edildikten 14 gün sonra taburcu olmuştu.

Koronavirüs, İspanya genelinde 25 Şubat'tan itibaren itibaren yayılmaya başladı. Vakaların çoğunluğunun ise İtalya'nın kuzeyine seyahat eden kişiler olduğu belirtilmişti.

Mevcut durumda, İspanya'nın 17 özerk yönetiminde koronavirüs teşhisi konulan kişiler bulunuyor. 21 ölü ve 761 vaka ile Madrid özerk yönetimi ilk sırada yer alırken, Madrid'i, Rioja, Bask, Katalonya ve Valensiya bölgeleri takip ediyor.

Madrid, Rioja ve Bask bölgesindeki iki kentte tüm okullar ve üniversiteler koronavirüsten dolayı iki hafta kapatılırken, Barselona'daki bazı okulların öğretmen ve ya öğrencilerinde de virüsün çıkmasından dolayı benzer kararlar alındı.

Kovid-19'un yoğunlukta olduğu kentlerde 1.000'in üzerinde katılımın olduğu tüm etkinliklerin iptal edilmesi ya da ertelenmesine karar verildi. Ayrıca, başta Madrid olmak üzere birçok şehirde kütüphaneler, müzeler, tiyatrolar ve sinemalar kapılarına kilit vurdu. Konserler ve toplantılar için de iptal veya erteleme kararları alınıyor.

Meclis çalışmalarına ara verildi

İspanyol meclisi de bazı milletvekillerinde koronavirüsün tespit edilmesi ya da şüpheli vaka görülmesi nedeniyle çalışmalarına bir hafta ara verdiğini duyurdu.

Dünyanın en fazla takip edilen spor aktivitelerinden olan İspanya 1. Futbol Ligi de (La Liga), Avrupa'daki birçok lig gibi koronavirüsten etkilendi. Ülkede futbol ve basketbolda 1. ve 2. liglerdeki tüm maçların iki hafta boyunca seyircisiz oynanacağı açıklandı.

İspanya'da son resmi verilere göre, koronavirüs teşhisi konulan hastalardan 36'sı hayatını kaybederken, toplamda 1.700'den fazla vaka bulunuyor. Sağlık Bakanlığı, çoğunluğu erkek olan

MALEZYA, İRAN, İTALYA VE GÜNEY KORE İLE SEYAHATLERİ DURDURACAK

Malezya hükümeti, ülke genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının son haftalarda artış göstermesi üzerine İran, İtalya ve Güney Kore ile seyahatleri karşılıklı durdururken, Kamboçya'da nehir seyahati yapan yolcu teknesi karantinaya alındı.

Malezya Sağlık Bakanı Ethem Baba, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Bakanlar Kurulu, İtalya, İran ve Güney Kore'den vatandaş veya yabancı vatandaşların Malezya'ya yönelik seyahatlerine 13 Mart'tan itibaren yasak getirilmesi kararı almıştır." açıklamasında bulundu.

Malezya, geçen ay, Kovid-19'un yayıldığı Çin'in Hubey eyaletinden ülkeye seyahatleri bir süreliğine durdurmuş, bu ayın başında da yasağının kapsamını genişleterek Çin'de karantinaya alınan diğer eyaletlerden Malezya'ya seyahatlere de geçici yasak koymuştu.

Kamboçya'da nehir seyahati yapan yolcu teknesi karantinaya alındı

Kamboçya'da, İngiliz bir yolcuda yeni tip koranavirüs tespit edilmesi üzerine nehir seyahati yapan bir teknenin mürettebat ve yolcuları karantinaya alındı.

Kamboçya Sağlık Bakanı Mam Bunheng, 65 yaşındaki söz konusu İngiliz kadın yolcunun, Kampong Cham bölgesinde tedavi altına alındığı hastaneyi ziyaret etti.

Mam Bunheng, teknedeki diğer 63 yolcu ve mürettebatın sağlık taramasından geçirileceğini ve karantinada 14 gün kalacağını belirtti.

Kampong Cham civarındaki Mekong Nehri'ne demir atan teknenin polis gözetiminde olduğu kaydedilirken, ülkede şimdiye kadar Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 3 olarak güncellendi.

Vietnam'ın Ho Chi Minh şehrinden yola çıkan yolcu teknesinin, Kampong Cham'a varmadan önce Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'i ziyaret ettiği bildirildi.

Afganistan'da vaka sayısı 7'ye çıktı

Afganistan Sağlık Bakanlığı sözcüsü Vahid Mayar, basına yaptığı açıklamada, 4'ü ülkenin batısındaki Herat'ta ve ikisi de ülkenin kuzeyindeki Samangan vilayetinde olmak üzere 6 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini söyledi.

Virüs bulaşan kişilerin yakın zamanda İran'dan döndüğünü ifade eden Mayar, bu kişilerin hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı, yaklaşık bir ay önce Herat kentinde bir kişide Kovid-19 tespit ediliğini açıklamıştı.

BELÇİKA'DA YENİ TİP KORONAVİRÜSTEN İLK ÖLÜM

Belçika'da ilk kez yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

Belçika Sağlık Bakanı Maggie De Block tarafından yapılan açıklamada, Brüksel'de tedavi gören 90 yaşında bir hastanın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ülkede koronavirüs bulaşan kişi sayısı 267'ye yükselmişti.

ABD'DE COACHELLA FESTİVALİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE ERTELENDİ

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle California eyaletinin Riverside şehrinde düzenlenen, 2019'da 250 bin kişinin katıldığı Coachella Müzik ve Sanat Festivali ertelendi.

Festivali organize eden Goldenvoice şirketinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Indio kasabasında nisan ayında peş peşe iki hafta sonunda yapılan festivalin bu yıl 9-11 Ekim ve 16-18 Ekim tarihlerinde olacağı bildirildi.

Açıklamada, "Kovid-19 salgınının yol açtığı endişeler nedeniyle festival takvimi yeniden düzenlenmiştir. Küresel belirsizliğin yaşandığı bir dönemde, misafirlerimizin, çalışanlarımızın ve bölge sakinlerinin sağlığını düşünerek bu kararı almayı uygun gördük." ifadeleri yer aldı.

Festivalde bu yıl Rage Against the Machine, Frank Ocean, Travis Scott, Calvin Harris ve Lana Del Rey gibi sanatçı ve grupların sahne alacağı duyurulmuştu.

Açıklamada ayrıca şirketin nisan ayında aynı yerde organize ettiği "country" müzik festivali Stagecoach'un da 23-25 Ekim'de düzenleneceği belirtildi.

Geçen yıl Coachella'ya 250 bin, Stagecoach'a ise 70 bin izleyici katılmıştı.