Gazete Vatan Logo

Corona virüsü (covid 19) ne zaman bitecek? Normal hayatta corona virüsü ne zaman geçecek? Bilim Kurulu üyesi cevapladı!

Corona virüsü salgının bir an önce geçmesini bekleyen vatandaşlar tarafından sık sık corona virüsünün ne zaman biteceği soruluyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Normal hayata ne zaman döneriz?” sorusunu tarih verdi. CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’ye konuk olan Ateş Kara, “Önümüzdeki 7-10 gün içinde vaka sayılarının 3 bin 500-4 bin arasında seyredeceğini tahmin ediyorum. Sonra aşağı doğru inebilir.’’ Diyerek, okullar, restoranlar, maçlar gibi kalabalık ortamlara ne zaman dönüleceğinin de cevabını verdi. Peki, Corona virüsü ne zaman bitecek? Normal hayatta corona virüsü ne zaman geçecek?

Corona virüsü (covid 19) ne zaman bitecek? Normal hayatta corona virüsü ne zaman geçecek? Bilim Kurulu üyesi cevapladı!

Çin’in Wuhan kentinde çıkan corona virüsü salgınına karşı tüm dünya mücadele ediyor. Dünya virüsün tedavisi ve aşısı için çalışırken, ne zaman geçeceği üzerine de ön görülerde bulunuyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın programına konuk oldu ve merak edilenleri cevapladı. Kara, Corona virüsü ne zaman bitecek? Normal hayatta corona virüsü ne zaman geçecek? Sorularına da yanıt verdi.

CORONA VİRÜSÜ NE ZAMAN BİTECEK?

‘’Mayıs sonuna doğru rakamlarda büyük düşüş olursa hayat kademeli olarak normale dönecek” diyen Prof. Dr. Ateş Kara, ‘’Bu yeni bir virüs. Elimizdeki bilgiler yeni yeni oluşuyor. Virüsün yazın yaşayıp yaşamayacağını bize zaman gösterecek. Ama bazı bilimsel verilere bakınca değerlendirmeyi daha netleştiriyoruz. Bizim hücrelerimizde yaşayan bir virüsün 42 derecenin üzerindeki sıcaklıkla yaşaması zor. Virüsün 60 derecede bile yaşadığı iddiası bana kuşkulu geliyor. Koronavirüsün sıcakta etkisi yitirme ihtimali yüksek. Elimizdeki bazı veriler böyle olacakmış gibi gösteriyor. Önümüzdeki dönemde bu daha da netleşecek.’’ açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

NORMAL HAYATTA CORONA VİRÜSÜ NE ZAMAN GEÇECEK?

Maçlarda insanlar çok iç içe. O nedenle seyirciler o kadar kalabalık geldiğinde ne olur? Sporcular birbirleriyle yakın olduklarında ne olur? Bunlara yanıt verebilmek için salgının seyrine ve o sırada elimizde olacak verilere bakmak lazım. Belki bir ay sonra bu sorulara cevap vermek daha kolay olacaktır. Eğer önümüzdeki dönemde de kurallara uyarsak, gevşeme olmazsa küçük küçük başlarız, belli noktalarda açılmaya. Lokantalarımız açılabilir. Ama açık alanda.. Mesafeyi arttırırız. Öyle başlarız.