Gazete Vatan Logo

Çocuğu eyleme katılana ceza

Diyarbakır’da eylemlere katılan çocukların ailelerine 189 TL para cezası kesilmeye başlandı

Diyarbakır Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü, 2 Kasım’da kentte meydana gelen toplumsal olaylara katılan çocukların ailelerine Kabahatlar Kanunu’na göre 189 TL para cezası kesilmesine karar verdi. Tedbirler arasında, 18 yaşından küçüklere, benzin, lastik satan ve temin edenlere cezai işlem yapılması da yer alıyor. Kararın yürürlüğe girmesinden bu yana kentte molotof atma, güvenlik güçlerine taş atma, lastik yakma, havai fişek atma, yol kapama, boykot gibi eylemlere katıldığı belirlenen 18 yaşın altındaki çocuklarının ailelerinde ceza kesilmeye başlandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kararı çocukların tehlikeli ortamlardan uzaklaştırılması, kamu düzenin sağlanması amacıyla aldıklarını söyledi ve şu bilglieri verdi:

266 aileye kesildi

“Karar alındığından bu yana 226 aileye ceza uygulandı. 17’si para cezasını peşin öderken, 1 aile mahkemeye müracaat etti. Sadece terör eylemleri değil çocukların bulaştırıldığı, istismar edildiği çalıştırma, hırsızlık, güvenliğini tehlikeye sokacak her alanda karar devreye sokulacak. İstismar edilen çocukların aileleri iki kez uyarılacak. 3.cüsün de ceza verilecek.”

Haberin Devamı