Gazete Vatan Logo

‘Çirkin, ahlaksız bir iftira’

Suikast iddialarında adı geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran suç duyurusunda bulundu. Oran, “Alçakça, ahlaksızca iftiralar” dedi
TwItter’da ‘fuatavni’ ve bu hesabı yönetenlerden biri olduğu iddia edilen ‘Emre Uslu’yla doğrudan mesajlaştığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planlarından haberdar olduğu öne sürülen CHP Genel Başkan Yardımıcısı Umut Oran, sert bir açıklamayla iddiaları yalanladı. İddiayı haberleştiren Star, Akşam ve Güneş gazeteleri hakkında suç duyurusunda bulunan Oran şunları söyledi:
‘Tehlikeli hal aldı’
Oran açıklamasında hükümet yanlısı yayınlarda 17 Şubat’tan beri kendisiyle ilgili iddiaların gündeme getirildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Planlı, çirkin, iftira, çamur at izi kalsın yayınlar yeni ve tehlikeli bir hâl almış bulunmaktadır. Kabustan uyanmış gibiyim. Genel başkanımız aylar önce MİT’in CHP’yi dinlediğini, fişlediğini söylemişti. Biz konuşmalarımıza çok dikkat ediyoruz. Alçakça, ahlaksızca iftiralar. Twitter’ın direkt mesajında irtibat kurulduğu iddia ediliyor. İki tarafın birbirini takip etmesi lazım, ben bu bahsedilen şahısları takip etmiyorum. Bu olay tamamen akıl almaz bir hayal ürünüdür. Bir takım karanlık odaklar 7 Haziran seçimlerine yönelik kirli hesaplarını sahneye koymaktadır. Böylesi bir alçakça komploya karşı hukuksal mücadeleyi gösterecek kararlılıkta olduğum herkesçe bilinir. İlk günden bu yana sayısız suç duyurusunda bulundum, TİB Başkanlığı’na, Ulaştırma Bakanlığı’na, Twitter’a, RTÜK’e başvurdum hakkımdaki yayınlara karşı mücadele veriyor, gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyorum.”

Haberin Devamı

‘Sistematik saldırıya geçildi’

CHP ‘MİT içerisinde 4 kişilik özel bir ekibin Cumhurbaşkanlığınca görevlendirildiği, muhalefet partilerini yıpratmak amacıyla algı operasyonları yaptıklarına’ ilişkin haberler üzerine MHP’li vekillerin de imzasıyla Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nu olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP’liler Sümeyye Erdoğan’a suikast iddialarına da sert tepki gsöterdi:

Haberin Devamı

- Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: Bir kumpas çetesinin saldırısıyla karşı karşıyayız. Doğrudan doğruya bir kumpas piramidinin örgütlediği, organize ettiği, sahte deliller ürettiği bir saldırıdır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Basın Savcılığına sesleniyorum, bu soruşturmanın mağduru Sümeyye Erdoğan değildir olamaz. Bu soruşturmanın mağduru CHP’dir.

- CHP milletvekili Ali Haydar Öner: Sistematik bir saldırıya geçildiği anlaşılıyor. Bu saldırının nedenleri ve Cumhurbaşkanlığı yapılanmasında olmayan kadrolaşma konusunda Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nu muhalefete mensup 7 milletvekili olarak olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.

- CHP milletvekili Ahmet Toptaş: (Suikast iddisı)Doğru ise çok vahim bir olaydır. Sümeyye Erdoğan’a yönelik, politikada kullanılmak üzere yayılan bu haber yalan bir haber ise ve bu haberle Türkiye’nin kozmik odalarına yeniden girilmek isteniyorsa, sonuna kadar takip edeceğiz.”