Gazete Vatan Logo

Çilingir itiraf etti: O evi FETÖ’ye açtım

CHP lideri Baykal ve MHP’li yöneticilere kaset komplosu kurulmasıyla ilgili soruşturmada ifade veren çilingir: “FETÖ’cülerin kapı açma taleplerini yerine getirdim. Baykal’ın Angora’daki evinin kapısını da açtım”

Çilingir itiraf etti: O evi FETÖ’ye açtım

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan “kaset” iddianamesinde, FETÖ mensuplarının dinleme ve görüntüleme yapmak üzere evlere girmek için kullandıkları çilingir gizli tanık “Kılıç”ın itiraflarına yer verildi. Gizli tanık Kılıç, 2008-2013 arasında istihbaratta görevli FETÖ mensubu polislerin, kapı açma ve kapı tamiri konusundaki birçok talebini yerine getirdiğini, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Ümitköy Angora’daki evinin kapısını da açtığını söyledi.

2008-2013 arasında istihbarat birimlerinde görev yapan FETÖ mensubu polislerin, kapı açma ve kapı tamiri konusundaki birçok talebini yerine getirdiğini anlatan gizli tanık Kılıç, şu bilgileri verdi:

Girilen adresler belli

“Ankara’nın Kızılay Mithatpaşa Köprüsü’nün ayağının sağ tarafındaki yer, Çukurambar, Ümitköy Angora Evleri, Çankaya Turan Güneş Bulvarı, Çankaya Birlik Mahallesi Doğukent Caddesi civarı, Hoşdere Caddesi, Batıkent’te Özyuvam Sitesi civarında ve Harb-İş Sitesi, Maltepe GMK Bulvarı üzeri, Dikmen Mevlana Bulvarı, Kızılay’da bir sendika binası, Yenimahalle MİT Lojmanları yanında Tarım Bakanlığı lojmanlarının arkası, Şentepe’de TOKİ bloklarının arkası, Balgat MHP binasının sol çaprazı, Sincan Plevne Mahallesi, Çinçin Bağları gibi çok değişik yerlere benzer şekilde beni götürerek çilingir hizmeti aldılar. Ayrıca bir defa da İstanbul’a Bağdat Caddesi’ne götürdüler.”

Haberin Devamı

FETÖ’nün amaçları doğrultusunda hareket eden örgüte mensup Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda ve bağlı birimlerinde görev yapan şüphelilerin aldıkları örgütsel talimat doğrultusunda gizli tanık Kılıç’ı da yanlarına alarak birçok adrese yasadışı yollarla girdikleri belirlendi.

Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli şüpheliler Kaan Özyiğit, Özgür Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rüstem Atik, gizli tanık, “Kılıç”ın kilitli kapıyı açması üzerine Baykal’ın evine girerek görüntü ve ses aktarma cihazı yerleştirdi.

‘İBDA-C üyesi’ diye dinlemişler

İddianamede, şüphelilerin müştekileri dinleme yöntemlerine de yer verildi. Buna göre, eski MHP’li Ahmet Deniz Bölükbaşı, İBDA/C kapsamında, sahte isimlerle dinlendi. Eski MHP’li Cihan Paçacı’nın da Yavuz Selim Aydoğan sahte ismiyle yine İBDA-C bahanesiyle dinlendiği ortaya çıktı. Eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Hurşit Tolon hakkında da Kasım 2007’den itibaren Hizbullah, İBDA-C, Aşırı Sağ Gruplar Örgütü kapsamında farklı isimlerle dinleme kararları çıkarıldığı anlaşıldı.

Haberin Devamı