Gazete Vatan Logo

CHP'de 'köstebek' krizi

Baransu'nun açıklamalarına Gürsel Tekin'den tepki...

Gazeteci Mehmet Baransu, Pazar günü çıktığı bir tv kanalında, "Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı beni aradı ve Ataşehir Belediye Başkanı'ndan şikayetçi oldu" dedi. Baransu'nun bu açıklaması CHP'de tartışmaya neden oldu. Baransu'nun iddiasına önce CHP'den bir yanıt verilmedi. Ancak tartışmaların uzaması üzerine Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "İsmi açıklamak zorunda. Öyle imalarla, fitnelerle CHP’nin içerisine hizip katmayacaksın. Seni arayan biri CHP Genel Başkan Yardımcısı olamaz..." açıklaması yaptı. Bu açıklamanın ardından Baransu, Tekin'i aradı, ismi açıklayamayacağını söyledi. Tekin ise Baransu'ya, "Ya sen açıkla ya da varsa öyle biri kendisine söyle demeç versin" diye tepki gösterdi. Baransu'nun iddialarının ardından CHP'de "köstebek kim?" tartışması başladı.
Pazar günü bir TV kanalında Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun ortaya attığı iddia, CHP'yi karıştırdı. Baransu programda, Ataşehir'de yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Tesisleri ile ilgili çeşitli iddialar gündeme getirip, CHP'li Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye yüklendi. Programda İlgezdi ile Baransu arasında sert tartışmalar yaşandı. Programın sonunda Baransu'nun, "Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı beni aradı ve İlgezdi'den şikayetçi oldu, 'bıktık bu adamdan' dedi" açıklaması ise, CHP'de bomba etkisi yarattı.

TEKİN TEPKİLİ

Kadıköy ve Ataşehir'de etkin isimlerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu konunun büyümesi üzerine sessizliğini bozdu ve şunları söyledi:
"Açık ve net söylüyorum; Gazeteci Mehmet Baransu iki haftadır bizim İstanbul’daki çok önemli iki belediyemizi ve Türkiye’nin en önemli spor kulüplerinden birisi olan Fenerbahçe’yi ve son aşamasında da CHP’yi, ismini saklayan bir kişinin iddiaları üzerinden, sanki isnat olunan suç kesinleşmiş gibi bu kurum ve kişileri zan altında bırakmak için saatlerce programlar yapıyor. Ey Mehmet Baransu, bu ismi çıkıp bu hafta açıklayacaksın. Öyle imalarla, fitnelerle CHP’nin içerisine hizip katmayacaksın. Bunu diyen, varsa eğer gerçekten seni arayan biri CHP Genel Başkan Yardımcısı olamaz... Sağda solda birileri bu tartışmaya benim adımı da karıştırmaya çalışıyor. Gürsel Tekin kimsenin arkasından konuşmaz; ne söyleyecekse yüzüne söyler. Ben gazetecilere dedikodu vermem, açık açık demeç veririm"

BARANSU ARADI

Tekin'in benzeri açıklamaları önceki gün de bir internet sitesine yapmasının ardından Baransu, Tekin'i aradı. Baransu, "Kastım siz değilsiniz" derken Tekin, "İsmi açıklaman gerekiyor. Gazetecilik adı altında CHP yıpratılmaya çalışılıyor. CHP'ye zarar veriyorsunuz. Kimse ya ismi açıkla ya da kendisi demeç versin" diyerek tepki gösterdi. Ancak Baransu ismi açıklamadı.

Haberin Devamı