Gazete Vatan Logo

CHP'de istifa depremi

Şişli Belediye Başkan Danışmanı Ali Adnan Aslan kaleme aldığı bir mektupla istifa etti. Aynı zamanda yürüttüğü belediyenin iştiraki olan Kent-Yol Başkan Yardımcılığı görevini de bırakan Aslan, Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün oğlunun düğün ve balayı masraflarını belediyeyle iş yapan firmalardan karşıladığını iddia etti. Aslan, İnönü’nün Belediye içerisinde de yaptığı hamlelerin Belediye Zabıta Müdürü’nün silahlı saldırıya uğraması gibi eylemlere sebep olduğunu söyledi.

Şişli Belediyesi'nin iştiraki olan Kent-Yol'un Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkan danışmanlığı görevini yürüten Ali Adnan Aslan istifa etti. Aslan bir mektup kaleme alarak istifasına neden olan gelişmeleri tek tek sıralarken mektupta Başkan Hayri İnönü'nün Belediyecilik anlay ışından uzak olduğunu ve yaptığı hamlelerden dolayı Şişli Zabıta Müdürü 'nün yaralanmas ına sebep olduğunu söyledi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü 'nün halka hizmet noktasında verdiği sözler ve hassassiyet göstereceğini söylemesiyle başkanlığa geldiğini söyleyen Aslan, İnönü 'nün kendilerini hizmet noktasında heveslendirdiğini söyledi. Aslan, “Aralık 2014 'ten itibaren hassasiyetlerin gereğinin yapılmaması, verilen sözlerin tutulmaması bizde tedirginlik yarattı. Çok daha vahimi ise İnönü'nün, Şişli'deki görevini, kendisine ve ailesine çeşitli biçimlerde maddi çıkar sağlamak yönünde kullanmasıdır" dedi.

"O saldırının sebebi İnönü"

İnönü 'nün maddi çıkar sağlamasıyla ilgili çeşitli örnekler sıralayan Aslan istifa mektubunda, “Oğlunun düğün ve balayı masraflarının belediyeyle iş yapmakta olan bazı firmalarca karşılanması. Bunun yanında İnönü 'nün başkanlık döneminde Belediye sınırları içerisinde onlarca ruhsatsız ve de usülsüz inşaatın yapılmasına göz yumulması ve bu işlemin de şu sıralarda ilgili üst makamlarca soruşturma konusu yapılmıştır. Belediye Zabıta Müdürü'nün silahlı saldırıya uğraması da bu yanlış işleyişin bir sonucudur " ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Baskı ve şiddet hizmeti tıkadı

Aslan, İnönü'nün kendilerinin yaptığı bütün ısrarlara rağmen yetişmiş ve alanında uzman bürokratlarla değil de akrabalarıyla ve iş konusunda yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerle çalışmayı tercih ettiğini söyledi. İnönü 'nün yak ın çevresine aldığı bu kişilerin Belediye çalışanlarına haksız baskı ve şiddet kullanmaya yönelmelerinin Belediye 'deki işleyişi tıkanma noktasına getirdiğini ifade etti. Aslan, bu sebeplerden dolayı 8 Nisan 2015 tarihi itibariyle Şişli Belediye Başkan Danışmanlığı ve Belediye'nin iştiraki Kent-Yol A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini belirtti. (YENİ ŞAFAK)

Haberin Devamı