Gazete Vatan Logo

CHP Sine-i milleti tartıştı

CHP sözcüsü Böke, Meclis’ten çekilmek dahil, birçok seçeneğin masada olduğunu söyledi. MYK toplantısı sonrası çekilme olmayacağı açıklandı

CHP Sine-i milleti tartıştı

CHP MYK referandum sonuçlarını değerlendirdiği toplantıda Meclis’ten çekilmeyi gündemine aldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün yapılan toplantı sürerken açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, şunları söyledi:

‘Yok hükmündedir’

“Referandumdan ‘Evet’ sonucu çıkmamış ve bir anaysa değişikliği gerçekleşmemiştir. 16 Nisan’da yapılan referandum yok hükmündedir. Referandumda her aşamasında her türlü hile ve sahtekarlığa başvurulmuştur. Halkın oyları ile elde edilemeyen sonuç, YSK’nın açtığı yollarla ve bu yolda örgütlenen bir dizi hile ile elde edilmeye çalışılmıştır. Bu referandum gayrimeşrudur ve geçersizdir”.

‘Tekrar edilmeli’

“Çalınmış olan milletin iradesidir. İrademiz gasp edilmiştir. Mesele hukuka açıkça aykırı biçimde mühürsüz oyların geçerli sayılmasından ibaret değildir. Hile ile alelacele yapılan balkon konuşmalarıyla bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. İlan edilen bu referandum sonucunu tanımıyoruz. Bu referandum yenilenmeli, tekrar edilmeli. Birileri bizim geri adım atacağımızı sanıyorsa büyük yanılgı içerisindedir. Biz olmayan bir anayasa varmış gibi davranmayacağız.”

Haberin Devamı

“Bu doğrultuda bütün hukuki yolları ve her türlü meşru demokratik hakları kullanacağımızdan da kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Her türlü deyince bunun içerisine Meclis’ten çekilmek de girer çalışmaya devam etmek de girer. Biz bütün bunları değerlendirerek Türkiye’de demokrasiyi mutlaka yaşatacağız. Yetkili kurullarımız bu değerlendirmeleri yapmak üzere çalışmalarına başlayacaklar.”

Gök: Uygun bulmadık

MYK toplantısı sonrası ise CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Toplumun değişik kesimlerinden CHP’ye böyle bir öneri gelmiştir ama yapılan MYK değerlendirmesinde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır” dedi.

CHP AYM’ye gidiyor...

CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, YSK’nın referandumla ilgili itirazlarını reddetmesi üzerine Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini açıkladı. Yakupoğlu, “Biz CHP olarak bütün başvuru yollarını tüketmekte kararlıyız. Öncelikle itirazımızı Anayasa Mahkemesi’ne ondan sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar götürmek zorundayız. Çünkü biz ‘Hayır’a oy veren yüzde 49 seçmenin kendimize asaleten, onlara vekaleten tüm sorumluluğunu taşıyoruz CHP olarak. Bu sorumluluğu da sonuna kadar yerine getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı