Gazete Vatan Logo

CHP, Karaca’yı ziyaret edecek

CHP, daha önce Balyoz ve Ergenekon sanıkları için gittiği Silivri’ye bu kez Hidayet Karaca için gidiyor

Balyoz ve Ergenekon davalarında tutuklu bulunan sanıkları Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden CHP, bu kez Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Samanyolu Yayın Grubu’nun Başkanı Hidayet Karaca’yla Silivri’de görüşecek.

Hürriyet’ten Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre, ziyarete gidecek CHP heyeti, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’den oluşacak. Heyet, pazartesi günü Silivri’de Hidayet Karaca’yı ziyaret etmek için, Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

55 gündür tutuklu

Hidayet Karaca, 14 Aralık operasyonu ile gözaltına alınmış, ardından “terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Karaca, 55 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu. 14 Aralık operasyonunda, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Dumanlı daha sonra serbest bırakılmıştı.

CHP heyetleri daha önce Ergenekon ve Balyoz tutuklularının yanı sıra, Hizbullah sanıkları gibi farklı kesimlerden tutukluları da ziyaret ederek hak ihlali olup olmadığı konusunda bilgi almıştı.

Haberin Devamı

TÜRGEV soruları

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Başakşehir Belediyesi’nin belediye sınırları içindeki bir taşınmazı 30 yıl süreyle TÜRGEV’e tahsis ettiğini belirterek, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Özgündüz, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “TÜRGEV

isimli vakfın yöneticileri arasında Başakşehir Belediye Başkanı’nın da olduğu bilinmektedir. Başakşehir Belediyesi Meclisi, 9 Ocak 2015’te yaptığı toplantısında, 16. sırada aldığı kararla tartışmaların odağı olmuştur. Başakşehir mahallesi 367 ada 6 parsel sayılı taşınmazın TÜRGEV’e 30 yıl süreyle tahsis edilmesi hususunda protokol imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesi oyçokluğuyla kararlaştırılmıştır. Kendi yöneticisi olduğu vakıf ile belediye başkanının nasıl bir protokol imzalayacağı merak edilmektedir” dedi.