Gazete Vatan Logo

Cem Uzan İstanbul Adliyesi'nde

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, hakkında 'rüşvet' iddiasıyla açılan davaya katılmak için İstanbul Adliyesi'ne geldi

Asliye Ticaret Mahkemeleri'ndeki davalara kendi istedikleri kişilerin bilirkişi olarak atanmasını ve bu kişilere rüşvet verilmesini sağladıkları iddiasıyla GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın, 9 sanıkla birlikte hakkında açılan davada bugün yargılanmasına devam edilecek. Duruşmalara katılmadığı için bugünkü duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar verilen Uzan, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma için İstanbul Adliyesi'ne geldi.

İddianamede, Uzan'ın bilgisayar kayıtları ve e-maillerinde yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere dayanarak, Star Grubu'nun, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemeleri'nde görülen davalarında istedikleri kişileri, mahkemeye 'bilirkişi' olarak atanmasını sağladığı ve bu bilirkişilere çeşitli oranlarda "Şerefiye payı" adı altında rüşvet verdirdiği öne sürülüyor. İddianamede, sanıklardan Cem Uzan'ın Uzan Şirketler Grubu yetkilisi, Hüseyin Engin Saydam'ın Uzanlar'ın Grup Danışmanı, Metin Öner'in Star TV Hizmetleri A.Ş. ve Star Mali Danışmanı Cemal Tüfekçi'nin ise Uzan Grubu'na ait bazı şirketlerin mali danışmanı olduğu belirtiliyor. Diğer sanıklar Yılmaz Aybars Çakır ile Zülfikar Fikret Gönül, Kılıç Başaran, İsmet Doğan Kargül, Mehmet Fetvacı ve Selahattin Anık'ın ise, Star Grubu'yla ilgili İstanbul Asliye Ticaret Mahkemeleri'nde görülen davalarda "bilirkişi" oldukları kaydediliyor.
Cem Uzan'ın, sanıklardan Engin Saydam'a gönderdiği bir mailde, "Bilirkişileri Metin (Öner) halletsin. Takip et", başka bir mailde ise verilecek olan rüşvetleri kastederek, "Tümü uygundur. Okey" diye belirttiği de iddianamede yer alıyor.

Sanıklar hakkında, "Rüşvet almak-vermek-aracılık etmek" suçlarından 4 yıldan 12 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

Haberin Devamı