Gazete Vatan Logo

Bursa'da tek motorlu uçak düştü! Acı haberi vali duyurdu: 2 kişi hayatını kaybetti

Bursa'da doğal gaz çevrim santralinin olduğu araziye, tek motorlu uçak düştü. Kazada uçaktaki Hakan Köksal (54) ile Burcu Sağlam (22) hayatını kaybetti.

Bursa'da tek motorlu uçak düştü! Acı haberi vali duyurdu: 2 kişi hayatını kaybetti

Kaza, saat 15.40 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Ovaakça Santral Mahallesinde meydana geldi. Sakarya Pamukova'dan havalanan tek motorlu eğitim uçağı saat 15.40ta, Türkiye'nin en büyük 3'üncü santrali olan Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santralinin arazisine düştü. Uçak düşmeyle birlikte alev alırken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri uçaktaki yangında müdahale ederken, Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da uçağın düşmesi sonucu bir pilotun fırlayarak, bir pilotun ise uçağın yanması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Uçağın boş bir alana düşmesinin olası bir facianın önüne geçtiğini belirten ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyen Alinur Aktaş, "Hava şartları mı, teknik bir detay mı olduğu yapılacak çalışmalar sonucu aydınlatılacaktır dedi.

TC-UHY kuyruk numaralı eğitim uçağının uçuş kayıtlarına göre saat 15.13'te Sakarya Pamukova'dan kalktığı , 1200 metre irtifada seyrettiği, 72 kilometre yol katetti, 19 dakika havada kaldıktan sonra saat 15.32'te uçakla irtibatın kesildiği öğrenildi. 

Haberin Devamı

KAZADAN 22 SAAT ÖNCE CANLI YAYIN YAPMIŞ

Bursada Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santralinin arazisindeki ormanlık alana düşen tek motorlu uçağın, Yunuseli Sportif Havacılık Derneği Başkanı Hakan Köksala ait özel uçak olduğu öğrenildi. Köksalın kazadan 22 saat önce sosyal medya hesabından, düşen uçağın içerisinden canlı yayın yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

NİSANDA DA UÇAK DÜŞMÜŞ, 2 PİLOT HAYATINI KAYBETMİŞTİ 

Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokakta 25 Nisan'da Yunuseli Havaalimanı yakınındaki bölgede, evlerin arasına tek motorlu uçak düşüp, alev aldı. Uçağın düşmesiyle sokaktaki 5 araç da yanarken, alevler nedeniyle zaman zaman patlamalar da meydana geldi. Mahallelinin büyük korku yaşadığı olayda, bölgeye giden ekipler, yangını kontrol altına alıp, uçaktaki pilot Furkan Otkum (27) ve eğitim alan Murat Avşar (32) yaşamını yitirdiğini belirledi.

Haberin Devamı