Gazete Vatan Logo

Bülent Arınç'tan istifa sorusuna cevap: Kitabı okuyayım da sonra cevaplıyayım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün basın danışmanlığı görevini yapan Ahmet Sever’in kitabında kendisi hakkında yer alan 'Arınç’ı istifadan Gül döndürdü' iddialarını cevapsız bıraktı. Arınç, "Kitabı okuyayım da ondan sonra özel bir görüşme sırasında bunu bana sorun, ben de cevaplandırayım." demekle yetindi. Arınç, kitaptaki diğer iddialar için ise "Kitapta yazılı olanlarla ilgili olarak belki taraflara sormak gerekir." şeklinde konuştu.

'KİTABI TARAFLARINA SORMAK LAZIM'

Arınç’a daha sonra Ahmet Sever’in kitabına ilişkin sorular yöneltildi. Kitabı okuyup okumadığı sorulan ve kitaptaki iddialara ilişkin değerlendirmeleri sorulan Arınç, "4,5 yıl süren hükümet sözcülüğümde bir şey öğrendim ben. Mümkün de hükümeti ilgilendiren ve Bakanlar Kurulu gündemi ile ilişkili olan konuları konuşmak lazım. Tabi siz sordukça nezaketsizlik olmasın diye bugüne kadar farklı konularda açıklama yaptım. Ama bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Sorunuz özel bir sorudur. Gündemimizde yoktu, bir. Hükümetimizle ilgisi yok, iki. Kitabı okumak mümkün değil herhalde bugün çıkmış olmalı. Ama gazetelerde kitaptan bazı alıntıları görüyorum. Kitapta yazılı olanlarla ilgili olarak belki taraflara sormak gerekir. Dolayısıla bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'HER FIRSAT BULDUĞUMDA GÜL’Ü ZİYARET ETMEK VE ONDAN YARARLANMAK İSTERİM'

Arınç, Abdullah Gül ile İstanbul’da geçen hafta yaptığı görüşmeye ilişkin bir soruya da şu cevabı verdi: "Doğrudur İstanbul’a çok sık gidemiyorum. Ama bu cuma gitmiştim. Uluslararası insan hakları kurumları bir araya geldi onların çalışmasını yaptık. Sonra bir Ermeni lisesinde mezuniyet törenine katıldım. Cuma günü olması hasebiyle de Sayın Gül’ün hangi camide namaz kılacağını sordum. Gerçi ben yetişemedim, o başka bir yerde kılmış herhalde. Sonradan da aradığımı bildiği için kendisi yeni ofisinde beni çay içmeye devam etti. 40 yıllık arkadaşlar olarak çok şükür aylar sonra bir çay içimi için bir araya geldik. Bunda garip bir durum yok. Bundan sonra da her fırsat bulduğumda Sayın Gül’ü eğer imkanım olursa ziyaret etmek, ondan yararlanmak isterim."

Haberin Devamı

'İSTİFAYI DAHA SONRA SORUN CEVAPLIYAYIM'

Arınç’a son olarak kitapta kendisine ilişkin yer alan bir iddia, kendisini istifadan Abdullah Gül’ün vazgeçirdiği iddiası soruldu. Arınç, kısa konuştu: "Kitabı okuyayım da ondan sonra özel bir görüşme sırasında bunu bana sorun, ben de cevaplandırayım."