Gazete Vatan Logo

Bugün fırınlar açık mı? Ekmek nasıl alınacak?

Sokağa çıkma yasağının ikinci gününde de pek çok kişi “Bugün fırınlar açık mı? Sokağa çıkma yasağında ekmek almak serbest mi? Ekmek almaya gidilebilir mi? Ekmek nasıl alınacak? Ekmek nasıl dağıtılacak? sorularını sıklıkla internette aratıyor. İşte ekmek dağıtımı ile ilgili merak edilenler…

Bugün fırınlar açık mı? Ekmek nasıl alınacak?

Sokağa çıkma yasağının son gününde de pek çok kişi nasıl ekmek alacağını merak ediyor. Daha önce uygulanan sokağa çıkma yasağında olduğu gibi bugün de ekmek dağıtımı fırıncılar tarafından yapılıyor. Peki, Bugün fırınlar açık mı? Sokağa çıkma yasağında ekmek almak serbest mi? Ekmek almaya gidilebilir mi? Ekmek nasıl alınacak? İşte ekmek dağıtımı ile ilgili detaylar…

EKMEK DAĞITIMI NASIL OLACAK?

İstanbul'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 18 – 19 Nisan’da uygulanan sokağa çıkma yasağı boyunca fırıncılar, ekmekleri araçlarla mahalleleri gezerek dağıtıyor.

Fırıncılar mobil araçları ile mahalle mahalle gezerek, vatandaşların evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan ekmek ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. İsteyen istediği kadar ekmek alabiliyor. Ekmek araçları sadece sabah saatlerinde gelmiyor. Akşama kadar mahalleleri dolaşan ekmek fırını araçları belli saat aralıklarında aynı mahalleye tekrar geliyor.

Fırıncılar ekmek dağıtımı sırasında hijyen kurallarına uyuyor. Gerek üretim gerekse dağıtım aşamasında fırın görevlileri temizlik ve hijyen kurallarına dikkat ediyor. Fırın çalışanları ekmek dağıtımı sırasında bone, maske, eldiven, önlük ve kolluk gibi tüm ekipmanları kullanarak üretim ve satış aşamasında hijyenin sağlanmasına ayrıca önem veriyor. Fırıncılar sadece salgın döneminde değil normal zamanlarda da kurallar gereği üçer aylık dönemlerde portör muayenelerini yaptırmak zorundadır. Bu yüzden hastalık riski kontrol altında tutuluyor.

Haberin Devamı

EKMEK NASIL ALINACAK, EKMEK NASIL ALACAĞIZ?

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilecek) ile bunların sadece ekmek satan bayileri yasak kapsamında olacak. Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla vali ve kaymakamların başkanlığında fırıncılar odası, yerel yönetim, emniyet ve jandarma temsilcilerinin katılımıyla oluşacak komisyon tarafından, her mahalle için muhtar görüşü de alınarak ivedilikle il/ilçe ekmek dağıtım planı yapılacak, bu planda il/ilçedeki ekmek üreten iş yerlerinin sorumlu oldukları dağıtım bölgeleri (mahalle/cadde/sokak ölçeğinde) ile her dağıtım bölgesi için görev yapacak araç listeleri belirlenecek.

Haberin Devamı