Gazete Vatan Logo

Bu saray Erdoğan’ın değil, milletin

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşan Erdoğan, “Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil, milletin sarayı” dedi

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarının da katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

‘Hamdolsun’

"Ödülleri kime verelim diye bir çalışma yaptığımızda karşımıza gerçekten bereket fışkıran bir liste çıktı. Allah'a hamd ettik. Sağdan sola hepimiz işitiyoruz. 'Bizde sanatçı yetiştirmiyor..' Hayır efendim. Bal gibi yetişiyor. Umutsuzluğa, tekellere, mahalle baskısına rağmen Allah'a hamdolsun yetişiyor. Prof. Dr. Akarlı gibi nice değerli tarihçimizin eserleri dar çerçeveye hapsolup kalırken, dedikodular, twettler, facebook mesajları, haber bültenleri 'ilim' diye, 'tarih' diye, 'bilim tarihi' diye bizlere dayatılabiliyor.”

Ya bırak o lafı, destekten bahset

Nobel ödüllerini eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: "Kararlarını objektif mi veriyor? Asla. BM Güvenlik Konseyi kararlarını objektif mi veriyor? Asla. Dünya 5'ten büyüktür. Karşımıza geldiklerinde 'Tebrik ederiz çok güzel işler yapıyorsunuz.' Ya o lafı bırak, Türkiye’ye ne kadar destek verdin. Ondan bahset."

Haberin Devamı

‘Bu saray benim değil, milletin’

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili eleştirilere yanıt veren Erdoğan şöyle dedi: “Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti nereden yönetiliyor? Bu soruyu soranlara cevabı, duruşuyla, bu saray verecektir. Buna bakın, bununla övünün. Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır.”

'George Orwell alkışlardı'

Erdoğan, edebiyat alanında ödül alan Alev Alatlı için "Bu ülkenin, vicdanı oldu. O, 'Yaşasın ölüm' dese de bize ona hayırlı bir ömür diliyoruz" dedi. Alatlı ise "Siz 'Dünya beşten büyüktür’ dediğinizde George Orwell ayağa kalkar sizi alkışlardı. Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı” dedi. Alev Alatlı’nın konuşması Emine Erdoğan’ı duygulandırdı.

'Kelimeler kifayetsiz'

Erdoğan'ın "Kelimeler kifayetsiz, Susuz Yaz'ı unutamıyoruz. Türkiye sinemasının unutulmayacak bir siması oldu" diye söz ettiği Hüyla Koçyiğit de "Hiçbir ödül Türkiye’nin en yüce makamının verdiği ödül kadar değerli olmadı. Ödülü ilk kez halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden almak büyük onur" diye konuştu.

Haberin Devamı