Gazete Vatan Logo

‘Bu olay aslında rant kavgasıdır’

Saldırıya uğrayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, “Mafya bozuntuları doğan ranttan kanunsuz yararlanmak istiyor” dedi

‘Bu olay aslında rant kavgasıdır’

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e önceki gün saat 17.30 sıralarında Yenibağlar Mahallesi Haller Gençlik Merkezi’nin karşısındaki Hat Boyu’nda bir kafenin önünde saldırı girişiminde bulunuldu.

Korumasız dolaşan Büyükerşen, kafelerin yola koydukları masa ve sandalyelerin kaldırılmasını isteyince tartışma çıktı. Bu sırada eski bir sabıkalı olduğu belirtilen emekli polis Mahfuz Banlı ve adamları Yılmaz Büyükerşen’e önce yumrukla saldırdı, ardından silah çekti. Çevredekiler müdahale edince saldırganlar kaçtı. Başkan Büyükerşen, hemen olay yerinin karşısında bulunan Haller Gençlik Merkezi’ne güvenlik önlemi olarak götürüldü. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olaydan sonra eski Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden emekli polis memuru sabıkalı Mahfuz Banlı ve 3 adamı bir kurusıkı tabanca ile yakalandı. Saldırı sonrası basın açıklaması yapan Büyükerşen, bu tür olaylara pabuç bırakmayacağını söyledi.

‘Beni Eskişehirliler korur’

Büyükerşen’e destek için dün saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi önünde büyük bir kalabalık toplandı. ‘Hak, hukuk, adalet, ‘Hocaya kalkan eller kırılsın sloganları atan kalabalık, ‘Adı: YILMAZ, kendi: YILMAZ, Bizi kimse yıldıramaz’ yazılı pankart açtı.

Haberin Devamı

“Mafya bozuntuları doğan ranttan kanunsuz yararlanmak istiyor” diyen Büyükerşen, yerel yönetimler ve merkezi hükümetin kentlerde yaptığı yatırımların yanındaki taşınmazların değer kazandığını, yeni işyeri imkanları doğduğunu belirtti. Büyükerşen, “Dolayısıyla şehrin diğer kesimlerine, yatırım yapılamayan kesimlerine rantın kaydırılmasına belediyeler gayret edip çalışıyorlar. Bu olay da aslında bir rant kavgasıdır” diye konuştu.

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Başbakan ve bakanlar dahil kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunduklarını kaydeden Büyükerşen, “Bizim şimdi bu olaydan çıkarttığımız ders; bu doğan ranttan kanunsuz bir şekilde yararlanmak isteyenler var. Yani pay almak istiyorlar o rantlardan. Kanunsuz bir şekilde. Bu olayda aslında temelinde böyle bir arzu ile şehirlerde baş gösteren rant çeteleşmesi, rant için mafya bozuntuluğunun bir örneğidir. Bana, ‘korumasız niye geziyorsun’ diyorlar. Beni Eskişehirliler korur diyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Nasıl salmışlar?’

Büyükerşen, kendisine saldıranların Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nden ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildiğini söyleyerek, “Hürriyet’in arşiv yazılarından öğrendik, internette de vardı. Nasıl salınmış, nasıl çıkmış? Tabi bilemiyoruz onu. Daha sonra öğreneceğiz. Öğreneceğimiz sadece bu değil, bunlar tombala işlerinden tutun her türlü işi yapmalarına rağmen biliniyorlar. Bunlar nereden besleniyorlar, nasıl doğuyorlar? Baktığınız zaman kanunlarda bir takım boşluklar var” dedi.