Gazete Vatan Logo

Bolu Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden? Bolu Çaydurt Yuva Köyü zehirlenme olayı nedir, Bolu’daki zehirlenme neden oldu?

Bolu'daki zehirlenme vakaları artmaya devam ediyor. Bolu Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenenlerin sayısı 45’i yetişkin, 53’ü çocuk olmak üzere 98’e ulaştı. 4’ü yoğun bakımda olan 43 hastanın tedavisi devam ediyor. 17 hasta başka şehirlerdeki hastanelere sevk edildi, can kaybı ise yok. Söz konusu olayın ardından Bolu Çaydurt Yuva Köyü zehirlenme olayı nedir, Bolu’daki zehirlenme neden oldu? sorularına yanıt aranırken Bolu Belediye başkanı kimdir, hangi partiden? sorularının da yanıtı merak ediliyor.

Bolu Belediye Başkanı kimdir, hangi partiden? Bolu Çaydurt Yuva Köyü zehirlenme olayı nedir, Bolu’daki zehirlenme neden oldu?

Bolu’nun Çaydurt ilçesindeki Yuva köyü sakini 98 kişi içme suyundan zehirlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zehirlenenlerden 14’ünün yoğun bakımda olmak üzere 43’nün hastanede tedavi gördüğünü, 17’sininse farklı şehirlerdeki hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

Bolu zehirlenme olayı nedir, Bolu Çaydurt Yuva Köyü’ndeki zehirlenme neden oldu?

Zehirlenmelerin nedeni olarak sel sularının içme suyu şebekesine karışması üzerinde duruluyor.

Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi'nden tedavisi süren hastalara ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bolu'daki kanlı ishal ve bu ishal ile ilişkili böbrek yetmezliği tablosu ile başvuran 6 hasta izlenmektedir" denildi. İlk hastanın 16 Temmuz Cumartesi günü geldiği belirtildi. 

Hastaların yaşlarının 3 ile 15 arasında değiştiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Üç hasta yoğun bakımda, üç hasta çocuk nefroloji servisinde izlenmektedir. Hastalardan 5’inin diyaliz ihtiyacı olmuştur. Bu klinik tablonun nedenine yönelik araştırmalar devam etmektedir." 

Haberin Devamı

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarına devam ediyor. Köyün içme suyu deposundan numuneler alındı. Örnekler Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı laboratuvarına gönderildi. Numunelerin incelemesi sürüyor.

Sağlık Bakanlığı da inceleme başlatarak bir uzman heyeti kente gönderdi. Ekip hastalığa neyin sebep olduğunu araştırıyor. Depoya kurban atıkları karıştığı iddia edilmişti. Ancak ilk incelemelerde depoda kurban atığı tespit edilmedi. 

Araştırılan diğer ihtimal ise sel sularının içme suyu şebekesine karışışmış olmadı. İncelemelerin bu hafta tamamlanması bekleniyor. 

Diğer taraftan zehirlenmelerin kaynağı olduğu sanılan su deposundan alınan numuneler inceleniyor. Ayrıca söz konusu depo boşaltılarak kimyasal maddelerle temizlik yapıldı.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR, HANGİ PARTİDEN?

Bolu Belediye Başkanlığı görevinde Tanju Özcan yer alıyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP’lidir.

Son dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi'nde ihracı talep edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hakkında karar 25 Temmuz'da verilecek.

Haberin Devamı

TANJU ÖZCAN KİMDİR?

12 Aralık 1973 tarihinde Galip Bey ve Emine Hanım'ın çocuğu olarak Bolu'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oluşunun ardından serbest avukat olarak çalıştı. Milletvekili seçilmeden önce belediye meclis üyeliği ve Boluspor yöneticiliği görevlerini sürdürdü.

İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi XXIV. Dönem Başkanlık Divanı Kâtip üyesiydi. Hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Bolu milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde de CHP Bolu milletvekili olarak meclise girdi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde bir kez daha Bolu milletvekili seçildi.

İlk kez 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Bolu belediye başkan adayı olmuş fakat seçilememiştir. 10 sene aradan ve 3 dönem milletvekilliğinden sonra 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP'den tekrar Bolu belediye başkanlığına aday gösterildi. Özcan aldığı %52.71 oy oranı ile belediye başkanı seçildi. 5 Nisan 2019 tarihinde kendi isteğiyle Kur'an-ı Kerîm'e el basıp yemin ederek belediye başkanlığı görevini selefi Alaaddin Yılmaz'dan devraldı. Milletvekilliğinden istifa etti.

Haberin Devamı