Gazete Vatan Logo

Bodrum'da korkutan yangın

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, yerleşim alanı yakınında çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Hazine’ye ait yaklaşık 4 dönüm makilik alanın kül olduğu yangın, evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Alevlerin evinin duvarına kadar ulaştığı bir kişi, “Facianın eşiğinden döndük” dedi.

Bugün saat 14.00 sıralarında, Yassı Tepe Mevkii eteklerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Özberil Sitesi arkasındaki Şanel Villaları’na kadar yaklaşan alevler, başta Orman Müdürlüğü ekipleri olmak üzere Belediye ve Datça Hava Radar Komutanlığı'na ait arazözleri alarma geçirdi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen bir yangın söndürme helikopterinin de katılımıyla alevler, 15- 20 metre kadar yaklaştığı evlere sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangın söndürme çalışmalarına bizzat katılan Datça Belediye Başkan Yardımcısı Sami Bircan, yerleşim alanlarının hemen yanında başlayan yangının yaklaşık yarım saat süren çalışmalar sonucu söndürüldüğünü söyledi. Bircan, çıkan yangında Hazine’ye ait yaklaşık 4 dönümlük makilik alanın yandığını belirterek, “Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememekle beraber sigara izmariti üzerinde duruluyor. Görgü tanıkları, tek bir noktada görülen alevlerin kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayıldığını söylüyor” diye konuştu.

EVLERE YAKLAŞTI

Şanel Villaları’nda oturan 42 yaşındaki Kutlu Kadakal, evinin duvarına kadar ulaşan yangına bahçe hortumuyla su sıkarken, “Yangın, tek bir noktada başladı. Kova kadar bir yer yanıyordu. Hemen itfaiyeyi aradım. Rüzgarın da etkisiyle, itfaiye gelene kadar alevler büyüdü. Felaketin eşiğinden dönüldü” dedi.

İTFAİYECİLER DUMANDAN ETKİLENDİ

Söndürme çalışmalarına katılan itfaiye erleri, dumandan etkilenince vatandaşlar yardıma koştu. Evlerinden getirdikleri yoğurtları itfaiye erlerine verenler, söndürme çalışmalarını korkulu gözlerle izledi.

Haberin Devamı