Gazete Vatan Logo

‘Biz bütün dünya için huzur dilemeye geldik’

İstanbul’da yaşayan bir grup Suriyeli, Sultanahmet’te gerçekleşen canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybedenleri olayın meydana geldiği Dikilitaş önünde andı.

‘Biz bütün dünya için huzur dilemeye geldik’

İstanbul’da yaşayan Suriyelilere sosyal ve psikolojik destek vermek için kurulan ‘AMAN’ Derneği üyesi yaklaşık 100 kişilik Suriyeli, dün 15.30 sıralarında olayın yaşandığı Sultanahmet’teki Dikilitaş önünde toplandı. Ellerinde Suriye ve Türk bayraklarının bulunduğu çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grup terörü kınayan Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı pankartlar açtı. Açılan pankartlarda, “Terörizme hayır’, ’Terörün uyruğu olmaz’, ’Türkiye’ye ve Türk halkına vefamızı yineliyoruz’, ’Türkiye-Suriye kardeştir’ yazıları dikkat çekti.

Saygı duruşu

Grup, saldırıda hayatını kaybeden 10 Alman turist için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. AMAN üyesi Mohammad Rajab Alboukai, grup adına konuşmada, “Samimi bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki biz Suriyelilerin iyi örneğiyiz. Kötü örnekler olabilir ancak biz gerçek buraya gerçek yüzümüzü göstermek için geldik. Türkiye’ye minnettarız, bize yaptıkları iyilikleri asla unutmuyoruz. Bütün dünya için buraya huzur dilemeye geldik” dedi.