Gazete Vatan Logo

Bir yakalama kararı daha

İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Bir yakalama kararı daha

Savcılığın, Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdiği talep yazısında, Tuncay Opçin, Emre Uslu ve Osman Özsoy’un 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde görsel ve sosyal medyada darbeye zemin hazırladıkları belirtildi. Darbe girişimi sırasında da karşı çıkılmaması konusunda açıklama yaptıkları belirtildi. Talebi değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği firari şüpheliler Opçin, Uslu ve Özsoy hakkında ‘’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı.

Haklarında yakalama kararı çıkartılan isimlerden Emre Uslu’nun Selam Tevhid’de kumpas soruşturması kapsamında, Tuncay Opçin’in ise Balyoz’da kumpas soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılmıştı. Osman Özsoy’un ise FETÖ’nün iş adamlarına yönelik soruşturma kapsamında hali hazırda bir yakalama kararı daha bulunuyor.