Gazete Vatan Logo

Bimer başvurusu ve başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılıyor?

Bimer başvuru ve sorgulama işlemlerinin kolayca yapılması için resmi bir internet sitesi oluşturuldu. Bimer başvuru ve sorgulama ile kolayca düşüncelerinizi iletebiliyorsunuz. Bimer başvuru ve sorgulama işleminin detaylarını yazımızda bulmanız mümkündür.

Bimer başvurusu ve başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılıyor?

Gelişen hayat şartları neticesinde vatandaşların yaşamsal sorunları ve istekleri olabilir. Bu sebep doğrultusunda gelişen teknoloji de baz alınarak kurum kuruluşlar, bakanlıklar ve daha birçok hizmet sektörü bu durumlara dikkat etmektedir. Vatandaşlara verilen hizmetin hat safhaya çıkması amaçlanan günümüz Türkiye’sinde teknolojide kullanılarak sorunlar ve istekler daha çabuk çözülebilmektedir. Bildiğiniz üzere teknolojinin meyvesi olan akıllı telefonlar internet gibi bir güç ile birleşerek kurum ve kuruluşların kolaylık ve daha hızlı hizmet amacı ile sunmakta oldukları internet şubesinden işlemlerinizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Daha çok kamu kuruluşlarında kullanılan internet şubeleri yerel şube üzerinde bulunan yığılmaları ve aşırı yoğunluğu azaltma adına büyük adım olarak kabul edilmektedir. Telefon operatörleri akıllı telefon kullanıcıları için internet data paketi kullanımını müşterilerine sunmaktadır. Bu sayede internet bağlantısını sürekli yanımızda taşır ve kurumsal işlemlerimizi evde, iş yerinde, gezmekte istediğimiz her yerde telefonumuz aracılığı ile halledebiliriz.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devletimiz tarafından da bu teknolojik gelişmeler çok yakın takip edilmektedir. Vatandaşların rahat ve refah seviyesini yükseltmek adına kurulan BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti vatandaşların sorunlarını çözmeye yöneliktir. Bu sistemden yararlanabilmek için e Devlet portalı üzerinden kayıt ve giriş yapmanız gerekmektedir. e Devlet kısaca devletimizin internet sitesidir. E Devlet sahibi olmak için yapmanız gereken kısa birkaç adım vardır. Bu adımlar PPT şubesine giderek gişe üzerinden e Devlet şifresi almak veya e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirterek başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra size oradan 2 TL gibi cüzi bir ücret karşılığında tek kullanımlık şifre verilecektir. E-Devlet giriş ekranından T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yaparak kişisel bilgilerinizi ve yeni şifre belirlemeniz istenecektir. Giriş yaptıktan sonra sol üst köşede e hizmetler bölümünü göreceksiniz bu bölümden BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini bularak Bimer başvuru ve sorgulama ekranına gidebilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan kutucuklardaki kişisel sorun ve bilgilerinizi içeren soruları yanıtlayarak Bimer başvuru ve sorgulama hizmetinden kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz. Ayrıca internetin yanı sıra Bimer başvuru ve sorgulama işlemi için mobil destek hattı da vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Türkiye genelinde sabit ve mobil hatlar için 150’yi aradığınızda otomatik olarak Bimer başvuru ve sorgulama sistemine ulaşmış olursunuz. Karşınıza çıkacak olan görevli ile birebir diyalog kurarak sorunuzu dile getirebilir ve çözüm üretebilirsiniz. Telefon ve internet hizmetinin yanı sıra pek kullanılmasa da mektup ile de Bimer başvuru ve kayıt hizmeti verilmektedir. Kaymakamlık, valilik, başbakanlık ile birlikte tüm bakanlıkların halkla ilişkiler bürolarına faks veya mektup yardımı ile T.C. kimlik numaraları iletişim bilgileri ve sorununu kısa ve öz bir biçimde dile getirerek hizmet talep edebilirler. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Bimer başvuru ve sorgulama işlemi 3 farklı bölüm üzerinden vatandaşların hizmetine sunulmaktadır. Sizde sorunlarınızı dile getirmek için bu sistemlerin birini kullanarak yardım talep edebilirsiniz.

Haberin Devamı