Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve sorgulama ile şikayet başvurusu nasıl yapılıyor?

BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti ile vatandaşlar ilgili kurumlarla iletişime geçerek şikayetlerini dile getirebiliyorlar. BİMER başvuru ve sorgulama işlemleri son dönemde oldukça ilgi gören uygulamalar arasında yer almaktadır. BİMER başvuru ve sorgulama işlemini yazımızdan destek alarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

BİMER başvuru ve sorgulama ile şikayet başvurusu nasıl yapılıyor?

Son yıllarda gelişen teknoloji hizmet sektörü başta olmak üzere bir çok alana yeni bir soluk getirdi. Gelişen teknolojinin günümüzde hızla yayılması ile yediden yetmişe hemen hemen herkes internetin varlığından haberdar olmakla yetinmeyip internet üzerinden bir çok işlemini online olarak gerçekleştirmektedir. Önceden bir kurum ya da kuruluşa giderek bu işlemlerinizi gerçekleştirmek zorundaydınız ve bu kurum ve kuruluşların belli bir mesai saatleri vardı. Bu mesai saatlerinde orada bulunmanız gerekiyordu. İnternet sayesinde hızla gelişen hizmet sektörü bu gelişime kayıtsız kalmayarak vatandaşları bu ve buna benzer bir çok zahmetten kurtardı diyebiliriz. Sizlere bu yazımızda Bimer Başvuru ve Sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeniz adına faydalı olabileceğini düşündüğümüz tüm bilgileri toparladık ve sizler ile paylaştık.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açılımı Başbakanlık İletişim Merkezi olarak bilinen Bimer vatandaşların şikayetçi olduğu konularda vatandaşlara hizmet vermektedir. Örneğin bir kurum ya da kuruluştan şikayetçi olmak istediniz ve dilediğiniz yetkili kişi ile bir irtibat kuramadınız ve şikayetinizi ya da sorununuzu bildirecek bir kurum arıyorsunuz. İşte tam da bu esnada Bimer sizlere yardımcı olmaya hazır. Gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanan Bimer sizlere yardımcı olabileceği her konuda yardımcı olmaya hazır olarak hizmet vermeye devam ediyor. Bimer sayesinde sorununuzu ya da ilgili kurumla ilgili şikayetinizi Bimer yetkililerine bildirerek gerekli işlemleri yapabilmesine yardımcı olabilirsiniz. Bimer Başvuru ve Sorgulama işlemini yaparak hem şikayetiniz için başvuruda bulunabilir hem de bu şikayeti takip ederek sonuçlarını görebilirsiniz. Bimer Başvuru ve Sorgulama işlemi için öncelikle yapmanız gereken şey bir internet bağlantısının olduğu herhangi bir yerden akıllı cep telefonlarından ya da bilgisayarlardan resmi Bimer sayfasını ziyaret edin. Daha sonra başvuru yap butonuna tıklayın ve sizden istenilen ve aktif olarak kullandığınız e- posta adresini girin. Buradan sizlerin aktif olarak kullandığı e-posta adresinize bir mail gelecektir. Bu maili açtığınızda sizden Bimer başvuru ve Sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz adına bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde uygun olan boşluklara dikkatli bir şekilde doldurun ve daha sonra şikayetçi olduğunuz konu hakkında bilgileri yazın ve son olarak da güvenlik kodunu girin. Bİmer başvuru ve Sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır. Bimer başvuru ve sorgulama işlemini e-devlet şifresi ile de gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet şifresine sahip olmak için öncelikle en yakın PTT şubesine gidip başvuruda bulunmanız gerekiyor. Başvuruda bulunduğunuz gün içerisinde e-devlet şifresine sahip olabilirsiniz. Daha sonra e-devlet şifrenizle Bimer sorgulama ve başvuru işleminiz için resmi e-devlet sistemine T:C kimlik numaranız ve 2 TL karşılığında aldığınız e-devlet şifreniz ile giriş yapın. Daha sonra e-hizmetler bölümünden başbakanlık butonuna tıklayın ve buradan Bimer Başvuru ve Sorgulama işleminizi tamamlayın. Tüm bu işlemleri mesai saati gözetmeksizin 7/24 gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı