Gazete Vatan Logo

Bimer başvuru sorgulama şifremi unuttum, ne yapmam gerek?

Bimer başvuru sorgulamanızı internetten yapabilirsiniz. Bimer başvuru sorgulama işlemi için mail adresiniz ve şifreleriniz önemlidir. Bimer başvuru sorgulamanın ayrıntıları haberimizde.

Bimer başvuru sorgulama şifremi unuttum, ne yapmam gerek?

Teknolojinin günümüzde oldukça gelişip, değiştiği herkes tarafından bilinmektedir. Her türlüişlemimizi artık teknoloji ile daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Teknolojinin gelişmesinin en büyük getirisi insan hayatını kolaylaştırmasıdır. İnsan hayatını kolaylaştıran bu teknoloji sayesinde artık işlemler çok daha kolay bir şekilde fazla çaba sarf edilmeden yapılabilmektedir. Teknolojinin diğer bir büyük getirisi ise internet uygulamasıdır. İnternet kullanılarak bir sürü işlem yapılmaktadır. İnternet üzerinden banka işlemleri, sosyal medya, alışveriş ve bunlar gibi daha birçok işlem yapılabilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda bu işlemler arasına devlet dairesi işlemleri de girerek çok büyük bir kolaylığa imza atıldı. Bu kolaylık sayesinde devlet dairesi kurum ve kuruluşlarında beklediğimiz uzun sıralar ve zaman kaybı olmadan işlemlerimizi yapabiliyoruz. İnternet üzerinden işlem yapmak için oturduğumuz yerden kalkmamıza veya herhangi bir yere telefon etmemize gerek yoktur. Devlet dairesi işlemleri artık dakikalar içerisinde yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

?BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte artık bir konuda görüş veya şikayet belirtmek de kolaylaşmıştır. İnternet üzerinde oluşturulmuş olan konu ile ilgili yerlere başvuruda bulunarak şikayet veya görüşünüzü belirtmeniz mümkündür. Şikayet ve görüşlerinizi belirtebildiğiniz en büyük devlet platformu Bimer’dir. Bimer yani açılımı ile Başbakanlık İletişim Merkezi, devlet ile vatandaş arasındaki köprüyü oluşturmaktadır. Bu köprü yani Bimer sayesinde artık vatandaşlar herhangi bir konuda gördükleri yanlışı veya bir konudaki isteklerini sisteme başvuru yaparak bir sonuca ulaşabilmektedir. Yazımızın devamından sisteme nasıl başvuru yapabileceğinizi öğrenebilir ve başvurunuzun ne durumda olduğunu takip edebileceğiniz başvuru sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Bimer sistemine başvuru yapabilmek oldukça basittir. Yapmanız gereken tek şey Bimer resmi sitesine giderek ana sayfa üzerinde sağ üst köşede bulunan “Başvuru Yap” seçeneğine tıklamaktır. Başvuru yap seçeneğine tıkladığınız zaman karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinde bulunan boşluğa e­posta adresinizi yazmanız gerekmektedir. E­posta adresinizi yazdığınız zaman posta adresinize gelecek olan mesajı açarak, mesajda bulunan bağlantı adresine tıklayınız. Bu balantı adresi sizi başvuru formuna yönlendirecektir. Başvuru formunda sizden istenen bilgileri ilgili yerlere doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra başvurunuzu tamamlamak için “Başvuru Yap” seçeneğine tıklayarak konu ile ilgili başvurunuzu yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cep telefonunuz veya ev telefonunuz ile de başvurunuzu yapabilirsiniz. Telefonunuz ile “150” numarasını arayarak bulunduğunuz ildeki Bimer temsilcine bağlanmanız gerekmektedir. Ulaşmış olduğunuz Bimer yetkilisi sizin için başvurunuzu vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda sisteme girmekle görevlendirilmiştir. Bimer yetkilisinin size sormuş olduğu soruları soğru ve eksiksiz bir şekilde yetkiliye söylemiş olduğunuzdan emin olunuz. Bimer yetkilisi başvurunuzu tamamladığında sisteme şikayet veya görüşünüz eklenmiş olacaktır. Bimer başvuru sorgulama ile başvurunuzun takibini de yapabilmeniz mümkündür.Bimer başvuru sorgulama işlemi de aynı sayfa üzerinden yapılmaktadır. Bimer başvuru sorgulama için ilk olarak yapmanız gereken şey Bimer resmi sayfasına ulaşmaktır. Daha sonra Bimer başvuru sorgulama için açılacak olan sayfada bulunan “Başvuru Sorgula” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Eğer başvurunuzu kimlik bilgileriniz ile yaptıysanız kimlik bilgilerinizi yazarak Bimer başvuru sorgulama işleminize devam ediniz. Ancak kimlik bilgilerinizi kullanarak başvuru yapmadıysanız Bimer başvuru sorgulama için yan tarafta bulunan konu ile ilgili seçeneğe tıklayınız. Ve açılacak olan sayfa üzerinde sizden istenen bilgiler ile Bimer başvuru sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı