Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sonucu takibi internetten yapılıyor mu?

BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması ile birlikte vatandaş dakikalar içerisinde istek, öneri ve şikayet bildirimlerini daha etkin şekilde oluşturuyor. Özellikle de BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması sayesinde sadece dakikalar içerisinde ilgi devlet birimlerine başvurular yapılabiliyor. Aynı zamanda da vatandaşlar BİMER başvuru ve sorgulama ekranından ilgili müracaatlarının işlem durumu takibini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.

BİMER başvuru sonucu takibi internetten yapılıyor mu?

Günümüz teknolojisi devlet hizmetlerinde son derece etkin bir şekilde kullanılan dijital hizmet uygulamaları ile birlikte artık vatandaşlar pek çok devlet hizmetinde çok daha etkin ve çok daha pratik hizmet uygulamalarından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinde hizmete açılan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması ile birlikte vatandaşlar sadece birkaç dakika içerisinde internet teknolojileri aracılığı ile devlet kurumu iletişimlerini etkin bir şekilde sağlanabiliyor. Bu kapsamda zaten Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin her ortamda ve her anda aktif olarak kurulabilmesinin sanal teknoloji vasıtası ile sağlanabilmesi amacı ile geliştirilen Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) uygulaması sayesinde vatandaş her türlü devlet hizmeti ile ilgili olarak ilgili kurumlara pratik bir şekilde ulaşım sağlayabilme şansına sahip olabiliyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan elektronik ortam içerisinde özel bir yazılım ile çalışan program aracılığı ile web sitesi üzerinden hizmet veren BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması sayesinde vatandaş her türlü devlet dairesi ve devlet hizmeti ile ilgili olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Modern yüzyılda hızla gelişen teknolojinin sağladığı yeni nesil imkanlar ile birlikte insanların internete bulunduğu her yerden erişim sağlayabilmesine yardımcı olan mobil akıllı cihazlar üzerinden de kullanılabilmekte olan Başbakanlık İletişim Merkezi uygulaması ile birlikte vatandaşın tüm devlet hizmetleri ve uygulamaları ile ilgili olan konularda gerçekleştireceği istek, öneri ve şikayet müracaatlarına daha kısa süreler içerisinde çok daha etkin çözümler alabilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması üzerinde vatandaşların istek, öneri ve şikayet bildirimlerini ve aynı zamanda da bilgi edinme başvurularını gerçekleştirirken, kendisinden istenen telefon numarası ve e-posta adresi bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeye dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle müracaat esnasında vatandaştan istenen e-posta adresine doğrulama postasının gönderiliyor olması başvurunun ilgili devlet kurumu birimine iletilebilmesi için bu doğrulama postasına erişilebiliyor olması çok büyük bir önem arz ediyor. Ayrıca vatandaş BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranından hem tüm müracaatlarını hem de müracaatlarına ilişkin olarak işlem durumu bilgilerini sorgulayabilme gibi önemli avantajlardan yararlanabiliyor.

Vatandaşların sadece dakikalar içerisinde Başbakanlığa müracaatlarını gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması üzerinde tüm istek, öneri ve şikayet müracaatlarını günün her saatinde internet kolaylığında gerçekleştirebilmek mümkündür. Türkiye genelindeki her bir devlet dairesi hizmet ve uygulaması ile ilgili istek, öneri ve şikayet bildirimlerini doğrudan Başbakanlık ilgili birimlerine iletebilme şansına sahip olabilen vatandaş aynı zamanda da devlet dairelerinde görevli üst düzey yöneticilerin etik dışı hizmet ve uygulamaları ile ilgili olarak da doğrudan Başbakanlığa şikayet bildirimlerini BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı aracılığı ile gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı