Gazete Vatan Logo

Bilecik Belediye Başkanı ne yaptı, CHP’den neden ihraç edildi? Semih Şahin kimdir, Bilecik Belediye Başkanı hangi partiden, Semih Şahin neden görevden alındı?

Semih Şahin kimdir, Bilecik Belediye Başkanı CHP’den neden ihraç edildi? Rüşvet iddiaları nedeniyle geçici olarak görevden alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP’den ihraç edildi. Peki, Bilecik Belediye başkanı kimdir, Bilecik Belediye Başkanı ne yaptı?

Bilecik Belediye Başkanı ne yaptı, CHP’den neden ihraç edildi? Semih Şahin kimdir, Bilecik Belediye Başkanı hangi partiden, Semih Şahin neden görevden alındı?

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), 17 Şubat'ta da kesin ihraç istemiyle hakkında disiplin süreci başlatılan Semih Şahin'in durumunu görüşmek üzere dün toplandı. CHP YDK, oy çokluğuyla Şahin'in partiden ihracına karar verdi. Şahin, Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 25 Şubat'ta İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı. Peki, Bilecik Belediye Başkanı ne yaptı, Semih Şahin kimdir?

Bilecik Belediye Başkanı neden ihraç edildi, Semih Şahin neden görevden alındı?

Başkan Şahin'in danışmanı olan Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı'nın, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediği tespit edilmişti. Yapılan tespit sonucu 19 Ocak'ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Düzenlenen başarılı operasyon ile yakalanan Erdağı, mahkemeye sevk edilip tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanlığı, 17 Şubat'ta Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle Belediye Başkanı Semih Şahin'i geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi.

Haberin Devamı

Semih Şahin kimdir?

1965 yılında Bilecik’te, öğretmen anne babanın iki çocuğunun ilki olarak doğan Semih Şahin’in Kızıldamlar köyünde başlayan çocukluğu, İstasyon Mahallesi’nde devam etti.

İlk gençliği Cumhuriyet Mahallesi’nde, Üniversite yılları ise İstanbul ve İngiltere'de geçti. Bilecik, Balıkesir ve İstanbul’da yaşadı. Semih Şahin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bilecik Belediye Başkanı seçildi.

Eğitim Durumu:

Dünya Bankası Bursu ile İNGİLTERE-MANCHESTER
Salford Üniversitesi - BIHE - İnşaatYönetimi (Akademisyen Eğitimi)
İÜ İşletme Fakultesi - İşletme İktisadı Enstitüsü, İnşaat İşletmeciliği
İstanbul Teknik Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği Fakultesi
Eskişehir Maarif Koleji
İstasyon Hürriyet İlkokulu