Gazete Vatan Logo

Beş dakikada bir cansız beden çıkıyor

Soma, 'baba, abi, kardeşim' feryatlarıyla inliyor!

Beş dakikada bir cansız beden çıkıyor

Soma'da trafo patlamasıyla meydana gelen yangın ve ardından yaşanan olayda, 205 madenci hayatını kaybederken onlarca madenciden ise haber alınamıyor. Yüzlerce kişi ise yakınlarından gelecek mutlu haber için maden ocağı önünde nöbet tutuyor. Ancak dakikalar ilerledikçe içeride mahsur kalan madencilerden umut kesiliyor. Neredeyse her 5 dakika bir madenden gün ışığına cansız bedenler çıkartıldıkca, bir ocağa daha ateş düşüyor. Soma Maden Ocağı, her sedye çıkışınca 'baba, abi, kardeşim' feryatları ile inliyor. Feryatlar yükseldikçe umutlar da tükeniyor!



Kurtarma ekibi yaralandı

Kurtarma çalışmaları sırasında sabah saatlerinde önce bir umut yaşandı. Bir madencinin yaralı olarak çıkması sevince sebep oldu. Ancak daha sonra yaralı çıkartılan madencinin, arkadaşlarını kurtarmak için madene giren kurtarma ekibinden olduğu ve karbonmonoksit zehirlenmesi yüzünden yaralandığı ortaya çıktı.



Maske takılmıyor

Kurtarma çalışmaları sırasında, cansız bedenleri çıkartılan maden işçilerinin yüzlerine gaz maskesi takılıyordu. Ancak bu çevrede bekleyen madenci yakınlarının tepkisine sebep oldu. Çevredekiler, yakınlarının yüzleri kapalı olduğu için teşhis edemediklerini, yüzlerinin açık olarak çıkartılmasını istedi. Kurtarma ekiplerinin bu feryada duyarsız kalmaması üzerine de hayatını kaybeden işçilerin yüzlerine maske takılmadan madenden çıkartılmaya başladı. Yakının teşhis eden de ağlayarak, yakının sedyesine koştu.



İçerisi çok kötü

Kurtarma ekipleri de maden ocağındaki durumun çok kötü olduğunu söylüyor. Kurtarma ekibinden konuştuğumuz kişiler, madende hala ulaşamadıkları noktalar olduğunu söylüyorlar. İçerideki karbonmonoksit gazısının yüksek seviyede olduğunu söyleyen ekipler, bazı bölgelerde yangının hala devam ettiğine dikkat çekiyor. Madenden çıkartılan kişilerin üzerlerinde yara izinin olmaması da karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiklerini gösteriyor.

Çevre illerden takviye

Bölgede alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı gezisini iptal ederek Soma'ya geleceğinin açıklanmasından sonra çevre illerden güvenlik takviyesi yapıldı. Jandarma ve çevik kuvvet ekipleri getirilerek güvenlik çemberi oluşturuldu.

Haberin Devamı