Gazete Vatan Logo

Başbakan: Ölü sayısı 238

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden faciasının yaşandığı bölgeye geldi. Erdoğan, Soma'da madendeki yangında ölenlerin sayısının 238, yaralı sayısının ise 80 olduğunu açıkladı...

Başbakan: Ölü sayısı 238

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ocağında meydana gelen faciasının ardından bölgeye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ölü sayısının 238'ye ulaştığını söyledi. Erdoğan şu sıralar facia bölgesinden ayrılıyor

BAKAN'IN YAPTIĞI SON AÇIKLAMADA SAYI 205'Tİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı incelemelerden sonra açıklama yaptı. Yaptığı son konuşmada ölü sayısının 205'e yükseldiğini söyledi. Bakan ayrıca herhangi bir grizu patlamasının olmadığının altını çizdi.

Yıldız, Soma'da maden ocağındaki yangına ilişkin, "Türkiye'de şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybımızla sonuçlanan bir kazaya doğru gidiyoruz" dedi.


Taner Yıldız'ın sabah 08:30'da yaptığı açıklama;

Şu ana kadar 201 işçi hayatını kaybetti, 80 yaralımız var bunların 60 tanesi madencilerimiz 20'si de kurtarma ekiplerinden. Gazdan etkilenenlerdi. 4 ağır yaralımız var. İlk etapta çıkan 363 madencimiz çıkartıldı. 72 madencinin otopsisi tamamlandı. Ümitlerimiz azaldı. Ama arkadaşlarımız son noktaya kadar çalışacak.



MADENCİ YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Bu arada Soma Devlet Hastanesi önüne, yakınlarından haber almak isteyen çok sayıda işçi yakını akın etti. Yakınları yaralı olarak gelenler sevinç yaşarken, bilgi alamayanlar fenalık geçirdi. Bu arada madenden çıkarılan cenazeleri koyacak yer bulunamayınca, Manisa’nın Kırkağaç İlçesi’nde kaymakamlığa ait, kavun depolamak için yapılan soğuk hava deposu hazırlandı, iki de soğuk hava tertibatlı TIR gönderildi. Çevre il ve ilçelerden kimlik tespiti ve otopsi için adli tıp uzmanları ve savcılar da bölgeye gönderildi.

KURTARMA EKİPLERİ DE ETKİLENDİ

Sabaha karşı madenden dumanlar çıkmaya başladı. İçeriye giren kurtarma ekipleri acil olarak boşaltıldı. Kurtarma ekiplerinden de dumanın etkisiyle fenalaşanlar oldu. Bazı işçiler kurtarma ekiplerinden de ölenler olduğunu söyledi ancak bu bilgi yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Kurtarma çalışmalarına katılan, kendisi de madenci olan Sami Kılıç, sabaha kadar sadece ana galerilere girildiğini, patlamanın olduğu bölümden sonraki kısımlara ise hiç girilemediğini söyledi. Buradan çok sayıda cesedin çıkmasından korktuklarını söyleyen Kılıç, "İçeridekilerin kurtulacağına sanmıyorum. Çok fazla duman vardı" dedi.

Kurtarma çalışmalarına katılanlar 201 ceset çıkarıldığının açıklanmasına rağmen bu rakamın ikiye katlanmasından korktuklarını söyledi. Yakınlarını kaybedenler hastane morgları ve Kırkağaç’taki geçici morga giderek yakınlarını teşhis etmeye çalıştı.







GALERİ




Haberin Devamı