Gazete Vatan Logo

BDP’li başkan vekilinden şehitlere karanfil

DİYARBAKIR’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle düzenlenen törende BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı.

Diyarbakır’da 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96’ıncı yıldönümünde Hava Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, 7’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, 2’inci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk’ün yanı sıra askeri ve sivil erkan katıldı. Tören başlamadan yerini alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, tören sonradan gelen Vali Mustafa Toprak’l el sıkışırken, Korgeneral Salih Zeki Çolak, Korgeneral Akın Öztürk ile tokalaşmadığı görüldü. Törende yan yana duran Vali Toprak ve Hafize İpek ile bir süre sohbet etti.


İstiklal Marşı ve saygı atışı ile başlayan törende konuşan 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda görevli Pilot Üsteğmen Mahmut Coşkun, bugünün barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı bir gün olduğunu söyledi. Coşkun, şöyle dedi:
"Terörle mücadele askerlerimizi, polislerimizi, diplomatımızı, öğretmenlerimizi ve çeşitli meslek gruplarından şehit verdik. Aziz şehitlerimiz size minnettarız. Vatan ve bayrak için kutsal nöbet sırası bizdedir. Manevi varlığından güç alan bizler, her ne şekilde olursa olsun bu vatana göz diken iç ve dış düşmanlarını bertaraf ederek, senin emanetini en üst seviyeye taşıyacağız. Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainler, hangi maskeyi takarsanız takın, hainliğinizi gizleyemezsiniz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, güneşi yaklaştırıp, buzulları eriterek denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız dahi, aziz şehitlerimizden aldığımız güç ve kuvvetle, karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi azim ve inancımızla eriyecek ve ateşimizle yanacaksınız."

Şehitlik ziyareti öncesi protokoldekiler, İl Müftüsü Ali Melek öncülüğünde şehitler için dua okudu. Protokol daha sonra ellerindeki kırmızı karanfilleri şehit mezarlarına bırakıp dua etti. Daha sonra Kara Şehitliği’ne geçen protokoldekiler şehitler adına hazırlanmış fidanları dikti. Tören, daha sonra Devlet Tiyatrosu salonunda devam etti.

Haberin Devamı