Gazete Vatan Logo

Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı? Bayram tatilinde 9 gün olacak mı?

Corona virüs gündeminin en önemli başlıklarından biri nedeniyle alınan tedbirlerin kademeli olarak esnetilmesini kapsayan normalleşme takvimi. Salgının ramazan ayına denk gelmesi ile birlikte bugünlerde en çok Ramazan Bayramı tatili ve sokağa çıkma yasağı konuşuluyor. Sokağa çıkma yasağının 19 Mayıs ve Ramazan Bayramı’nda da uygulanıp uygulanmayacağını merak eden pek çok kişinin gündeminde de ‘Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı? Bayram tatili 9 gün olacak mı?’ soruları yer alıyor. İşte Ramazan Bayramı tatili ve sokağa çıkma yasağı uygulaması ile ilgili merak edilenler…

Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı? Bayram tatilinde 9 gün olacak mı?

Corona virüs nedeniyle alınan tedbirlerin kademeli olarak esnetilmesini kapsayan normalleşme takvimi ilk ayağı yarından itibaren ilk olarak 65 üstü vatandaşların belirli saatleri arasında dışarı çıkmasıyla başlıyor.

Ramazan ayının corona virüsün gölgesinde geçiyor olması nedeniyle çoğu kişi de Ramazan Bayramı’nda yasakların esnetilip esnetilmeyeceğini merak ediyor. 19 Mayıs ve Ramazan Bayramı’nın aynı haftaya denk gelmesi nedeniyle bayramda sokağa çıkma yasağının devam edip etmeyeceği ise bayram tatili planlayanların gündeminde yer alıyor.

Peki, Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı? Bayram tatili 9 gün olacak mı? İşte Ramazan Bayramı tatili ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili merak edilenler…

Corona virüs mücadelesinde alınan tedbirlerin esnetilmesi ile uygulamaya konulan normalleşme takvimi, Son Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam edeceğini duyurdu. Normalleşme takviminin ilk ayağı ise 65 yaş üstü vatandaşların belirli saatlerde dışarı çıkmasının sağlanması olacak.

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ramazan Bayramı’nın aynı haftaya denk gelmesi bayramda 9 günlük sokağa çıkma yasağı iddialarını gündeme getirdi.

BAYRAMDA 9 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından normalleşme takvimine ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Halen 31 ilde uygulanan şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırmasını, ilk etapta, bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.”

Ramazan Bayramı tatilinin Bilim Kurulu tavsiyelerine göre değerlendirilmesi ön görülüyor. Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak alınan önlemlerin normalleşme takvimi çerçevesinde kademeli olarak hafifletilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanması formülleri üzerinde duruluyor. Ayrıca Ramazan Bayramı boyunca 23-24-25-26 Mayıs’ta 4 günlük yasak getirilmesi planlanıyor.