Gazete Vatan Logo

Başsavcılık: Yeni deliller var

Polislere yönelik 22 Temmuz’daki ilk operasyondan sonra yapılan incelemede yasa dışı dinlemelere ilişkin yeni delillere ulaşıldığı, dinlenenler arasında Erdoğan ve Davutoğlu’yla beraber hükümet üyelerinin olduğu belirtildi.

Yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliği iddialarıyla başlatılan ve 22 Temmuz’da ilk operasyonu yapılan soruşturma kapsamında devlet yetkililerinin dinlenilerek seslerinin kaydedildiği iki hard diskte yeni deliller bulundu. Bunun üzerine 12 ilde daha önceki gün operasyon yapıldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 21 polisten toplam 20’si gözaltına alındı. Listede 29 isim olduğu ancak 8 kişinin daha önce tutuklanan isimlerden oluştuğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 2010 - 2013 tarihleri arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan bir kısım şüphelilerce ‘Kudüs Ordusu Terör Örgütü’ olarak adlandırılan soruşturma kapsamında çok sayıda bakan, milletvekili, siyasetçi, bürokrat, akademisyen, gazeteci, yazar, iş adamı, devletin üst düzey yetkilileri, danışmanlar, vakıf ve dernek başkanları ile üyeleri hakkında dinleme yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yeni delil bulundu

Açıklamada “Devam eden soruşturma işlemleri neticesinde devlet yetkililerinin dinlenilerek seslerinin kaydedildiği iki hard diskte telefon görüşmeleri dinlenilerek kayda alınan müşteki/mağdurların ses kayıtlarıyla ilgili yeni deliller elde edilmiştir. Bu doğrultuda 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi.

İşte dinlenen isimler

Başsavcı Hadi Salihoğlu’nun açıklamasına göre yasa dışı dinlendiği belirlenen isimlerden bazıları şöyle: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Ali Babacan, bakanlar İsmet Yılmaz, Taner Yıldız, Bekir Bozdağ, Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz, Veysel Eroğlu, Mehmet Şimşek, Efkan Ala, Lütfi Elvan, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık danışmanları, büyükelçiler, valiler, TRT ve Anadolu Ajansı müdürleri, eski bakanlar.”

Haberin Devamı