Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan yedi güzel adam müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'ta toplu açılış töreninde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

*Bu topraklarda istiklalimizi hiçbir zaman terk etmeyeceğiz. Bacımın örtüsüne el uzatıldığında cezasını veren Sütçü İmam'a selam olsun. Biz istiklali onlardan öğrendik, daha TBMM toplanmadan kendi kaderini eline alan Kahramanmaraş'tan çok şey öğrendik. Eğer bir şehir kendi kaderine sahip çıkarsa o şehirden yükselen meşale bütün insanlığa onur verir.

*Kahramanmaraş şiirin başkentidir ve Kahramanmaraş'ta bir araya gelen 7 güzel adam. Kahramanmaraş Lisesi 7 Güzel Adam Müzesi olacak.Şairler çıkartan lise gerçek değerine ve önemine kavuşmuş olacak.

"BAŞÖRTÜSÜNE UZANAN ELLERE HADDİNİ BİLDİRDİK"

*Bu senede ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük verildi. Sütçü İmam'ın hayalindeki memleket bu, onun yaptığı gibi başörtüsüne uzanan ellere haddini bildirdik. Bilinsin ki bu topraklarda kimseye zulüm yapılmayacak. Her bir vatandaşımız başı dik bir şekilde vatandaşlık haklarını kullanacak.

"CUMHURBAŞKANINA SAHİP ÇIKACAK MISINIZ?"

*Kılıçdaroğlu, diyor ki Cumhurbaşkanlığı'nın 29 Ekim resepsiyonuna giden kirlenir. Bu ne demek biliyor musunuz? Cumhurbaşkanına yüzde 70 oy veren Kahramanmaraşlılara kirli demektir. Seçtiğiniz Cumhurbaşkanına sahip çıkacak mısınız? Rahmetli Celal Bayar Çankaya Köşkü'ndeyken darbeciler, bir sabah onu alıp neredeyse sürükleyerek Yassı Ada'ya götürdüler. Bu CHP o zaman ne yaptı biliyor musunuz? Çankaya Köşkü'ne sürülen lekeye alkış tuttu. Cumhurbaşkanı'nın verdiği resepsiyona gitmek bu halkın iradesine saygı duymaktır.

"BİLSİNLER Kİ DAHA ÇOK OLACAĞIZ"

Haberin Devamı

*Suriye'de Filistin'de Somali'de zalime karşı mazluma sahip çıkmamızdan razı mısınız? Yetimlerin başını okşamamıza razı mısınız? Baktılar ki aynı Osmanlı gibi Türkiye Cumhuriyeti de herkese sahip çıkıyor, onları koruyor. Hemen içimizde olaylar çıkarmak istediler. Buna izin verecek misiniz Kahramanmaraşlılar? Bize çok oldunuz diyorlar, bilsinler ki biz daha çok olacağız. Biz daha yolun başındayız.