Gazete Vatan Logo

Bakanlara çıt, çıt, çıt 'tweet' uyarısı

Bülent Arınç'tan çok sert açıklama

Bakanlara çıt, çıt, çıt 'tweet' uyarısı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.Arınç, Yalçın Akdoğan'ın yazısında bahsettiği 'milli orduya kumpas' lafını da değerlendirdi.

İŞTE KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

Bu yaşa kadar her görevde bulundum.Türkiye'de tek başına iktidar olmak 1950'den sonra da mümkün oldu.

HİÇ AKLA GELMEYECEK HİLELER OLABİLİR

İlk defa halk oyuyla cumhurbaşkanı seçilecek. Türkiye’de cumhurbaşkanları seçimi her zaman engellemelerle karşılaşır. Hatta hiç akla gelmeyecek hileler ortaya çıkabilir. 2007’de 367 gibi. Şüphesiz bugün herkes 367’yi gülümseyerek karşılıyor. Ama Türkiye bunu yaşadı. Herkesin gülüp geçtiği saçmalığı hepimiz yaşamıştık.
Aradan yedi yıl geçiyor, başka tartışmalar gündeme gelinebilir. Böyle bir durumda siyasi iktidar güçlü olduğunu göstermek, halk oylamasından altığı neticelerin sandığa yansıyacağını söyleyebilir. CHP açısından farklı şeyler, MHP açısından baktığımızda farklı şeyler gündeme gelebilir.

11 yıldır oylarını sürekli arttırarak başka bir parti Türkiye'de görülmedi. Elbette sancılar yaşanabilir, bunların hepsi sınamadır.Bugünki rakamlara bakılınca da sandğa gidince yine bir güven tazeleme olacaktır.2014 AK Parti için başarı yılı olacak.

Abartılı haberlerin maksatlı yayınlandığını biliyoruz.Kırılgan ortamda çok güçlü
bir hükümet var.Olaylara sükunetle yaklaşıyoruz.



TSK'nın suç duyurusu hakkında; yargılamanın iadesi için kararın kesinleşmiş olması gerekir.Bahsettiğiniz davalardan bir kısmı henüz tamamlanmamış.

AF DÜŞÜNCEMİZ YOK

Kimse afla ilgili bir şey konuşmasın. Çok tehlikeli bir konu.Toplumsal baskı haline dönüşebilir.Genel af beklentisi içerisinde kimse düşünmesin hükümet olarak da bizim böyle bir düşüncemiz yok.

Adil bir yargılanma olmasını istiyoruz. Dün de iki vekilimizin başvuruları üzerine yeni bir karar çıktı biliyorsunuz. Mahkeme, herkesin bireysel başvuru yapması gerekir dedi ama benim kanaatim bu yönde değil. Tahliyeler biran önce yapılmalı.

HATAY'DA DURDURULAN TIR

Hatay'da durdurulan TIR'ı da 17 Aralık operasyonuyla bağdaştırmayın.Hatay kritik bir bölge ve sınırların durumu malum.MİT'in aramaya izin vermediği iddialarla ilgili önemli olan İçişleri Bakanı'nın açıklamasıdır. Biz ona inanırız.

CHP'li vekillerin sözlerine itibar etme noktasında değiliz.CHP bu konuda taraflı davranmıştır. Onlar Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere yardımı suç olarak gösteriyorlar. Biz Suriye'ye insani yardım yapıyoruz.

ŞAHİN'İN BİLDİKLERİNİ ANLATMASI GEREKİYOR

Şahin'in 'Pensilvanya'ya dosya gönderildi' iddiasına Hükümet Sözcüsü, "Bu konuda bilgi sahibi değilim. Mehmet Ali Şahin Bey değerli bir siyasetçidir. Şüphesiz önemli bir olay. Yargıtay'ın bunu kendi içersinde araştırması ve nir işlem yapabilmesi için Sayın Şahin'in bu konuda bildiklerini aktarması gerekiyor" diye yanıt verdi.

BIRAKIN ARTIK BU İŞLERİ

Bir başkası çıkıyor, iki bin kişilik liste var diyor. Biz tweet hesabımızdan kimseyi rencide edecek, flaş bir şeyler yazalım, trend topic olsun hevesinde değiliz. Ama bu öyle bir hastalık haline geldi ki, çıt çıt çıt, sabahtan akşama kadar bunlarla uğraşıyorlar. Bu işten vazgeçsinler öncelikle bakanlar.

Danışman sıfatı taşıyan insanlar çıt çıt çıt, şu kadar tweet attım, şu kadar retweet aldı, elinin körü oldu. bunlar iş değil. Bunlar yazılıp çizilip söyleyince siz haklısınız tabi. Bir tartışma başlıyor. Fişlemeler ahlaksızlıktır diyen bir insan bu konu karşısında ne diyebilir? Bir başka gazetede böyle bir başlık gördüm paylaşmış oldum. E paylaşma.

Bir kumpas kuruldu sözü kendi ifadesidir. O zaman ona sormak lazım. Sen neden böyle bir yazı yazdın? Bir insan hem milletvekili olup, hem başdanışman olarak devam edemez. O sıfatı devam ediyor arkadaşın. Sen dikkat edilen, sözü yazıları takip eden bir insansan açıkla. Açıkladım diyor, bu açıklama tatmin edici mi değil mi siz karar vereceksiniz.

Bir kumpas lafının nerelere kadar uzandığını görüyoruz. Arkadan başka bir şey çıktı. Bunlar doğru şeyler değil. Bir kumpas kuruldu kendi ifadesidir. O zaman ona sormak lazım. Bu kişinin hem baş danışman olması hem milletvekili olması zaten doğru değil.

Bu çevreler suç uydurmuş olabilir mi diye bir endişe içindeler. Bu endişeyi kim haksız bulabilir? Ben bu sözün başka yerlerde de kullanılacağı endişesi içindeyim" dedi.













Haberin Devamı