Gazete Vatan Logo

TSK'dan bomba iddialar!

Genelkurmay Adli Müşavirliği’nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, ‘bilirkişilerin manipüle edildiği, adli kolluğun suç işlediği’ şeklinde iddialara yer verildi

Türker Karapınar'ın haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay Adli Müşavirliği aracılığıyla, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy gibi davalarda yapıldığı iddia edilen hukuksuzluklarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, “bilirkişilerin manipüle edildiği, adli kolluk görevlilerinin görev suçu işlediği, savcıların delilleri kararttığı ve mahkeme heyetinin adli yargılamayı olumsuz etkileyerek hukuktaki ‘silahların eşitliği ilkesi’ni yok saydığı” iddia edildi.Balyoz davasından tutuklu olan bazı komutanların avukatı Haluk Pekşen, Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “orduya kumpas kuruldu” ifadesinin yer aldığı yazısının ardından, Genelkurmay Başkanlığı’na başvurarak, “Milli orduya kumpas kuranlar”ın ortaya çıkarılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Pekşen, şikayet dilekçesinde, İstanbul’da başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sürecinde Başbakan tarafından “paralel devlet” olarak adlandırılan Emniyet Genel Müdürlüğü ve yargı içerisindeki bir grubun hukuka aykırı ve hukuku yanıltıcı iş ve işlemler tesis ettikleri gerekçesiyle pek çok emniyet mensubunun görevden alındığını kaydederek, “Balyoz davası olarak bilinen davada adli kolluk olarak görev yapan emniyet mensuplarının istisnasız hepsi, anılan gerekçeyle görevden alınan emniyet mensupları içerisinde bulunmaktadır” dedi.

Genelkurmay harekete geçti


Genelkurmay Adli Müşavirliği, Pekşen’i telefonla arayarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Suç duyurusu dilekçesinde, bilirkişilerin manipüle edildiği, adli kolluk görevlilerinin görev suçu işlediği, savcıların delilleri kararttığı ve mahkeme heyetinin adli yargılamayı olumsuz etkileyerek hukuktaki “silahların eşitliği ilkesi”ni yok saydığı iddia edildi.

‘Açıklama yapacağız’

Ankara adliyesi basın sözcüsü Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit, Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak, “Genelkurmay Adli Müşavirliği’nin bu yönde bir talebi oldu. İnceliyoruz. Bugün bu konuda açıklama yapacağız” dedi.
Avukat Pekşen, şunları söyledi:
“Artık net ve somut olarak Genelkurmay, Cumhuriyet savcılığına suç işlenmiştir diyor. O halde demek ki dilekçenin içeriğinde bunu destekleyecek bilgiler ve belgeler vardır. Bunu destekleyecek bilgi ve belgeler kimleri hedef alıyorsa, o zaman bu şahıslarla ilgili derhal soruşturma kararı, her türlü gözaltı kararı dahil her kararı verme yetkisine sahiptir.”

Haberin Devamı