Gazete Vatan Logo

Bakana tweet attı hayatı değişti!

“Bakanım beni muayene ettir”

Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan fiziksel engelli 14 yaşındaki Murat Saraç’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e 10 gün önce attığı “Bakanım beni muayene ettir” tweeti sonrası hayatı değişti. Sosyal medyada 11 bin 686 takipçisi olduğunu belirten Saraç, kendisine Bakan Şahin’den yanıt gelince çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bakanımız bana cevap yazınca Ankara’ya gittik. Tedavi olmam için bütün muayenelerimi yaptırdı” dedi.

Murat Saraç’ın annesi Fitnet Caba ise “Murat’ın attığı tweete Bakanımız da duyarsız kalmadı, Murat’a sahip çıktı. Çok teşekkür ediyoruz kendisine. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gittik. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya bey de yanımıza geldi ve bizimle ilgilendi. Hepsine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Skolyoz teşhisi konuldu

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ise şu bilgileri verdi: “Murat Saraç kardeşimiz sayın Bakanımıza tweet atıyor. Bakanımızın emirleri ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz Abdulkadir Kaya beni ve çocuğumuzun Ankara’da tedavi ettirilmesi ile ilgili Murat’ı biz Ankara’ya götürdük. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde iki gün tıbbi tanı, teşhis ve tedavisi ile ilgili hastanedeydik. Teşhis ve tanı neticesinde Murat’ın skolyoz rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gerektiği belirtildi.”

Duman, Murat Saraç’ın ameliyat olması için ailenin karar vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Bakan Fatma Şahin’in de sosyal medyadaki hesabında Murat Saraç ve ailesi ile görüşmesinde çekilen fotoğrafları ve duygularını paylaştı.

Haberin Devamı