Gazete Vatan Logo

Baba keşke beni almaya gelmeseydin!

Diyarbakır'daki saldırı yine masum insanları hedef aldı

DİYARBAKIR Adliyesi’nde çalışan Cengiz Kaya, o akşam kızını almak için işyerinden erken çıkmış, dershanenin kapısında bekliyordu. 5 dakika sonra Merve kapıdan çıkacak, baba kız evlerine gidecekti. Ancak korkunç patlama baba-kızı sonsuza dek ayırdı. 42 yaşındaki 2 çocuk babası Cengiz Kaya, Yenişehir Mezarlığı’nda dün toprağa verilirken, gözyaşları sel oldu. Ali Emri İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Kaya, kendisini dershaneden almak için gelirken ölen babasının mezarı başında ağıtlar yaktı. “O benim babam” diyerek babasının mezarına kapanan Merve Kaya, “Neden geldin dershanenin önüne? Gelmeseydin baba! Sen gelemedin ben sana geldim baba! Babam dünyada bir taneydi. Baba sana söz veriyorum seni yaşatacağım” diye gözyaşı döktü.

Eren su almak için çıktı ölüme yakalandı

REKABET Kurumu Fen Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Eren Şahin’in dersi saat 17:00’de bitiyordu. Ancak o çok susamıştı... Su almak için çıktığı kapıda bombaya yakalandı. Fizik öğretmeni Hilmi Kaya, “Çok iyi ve çok başarılı bir öğrenciydi. Mühendis olmak istiyordu. Olaydan 10 dakika önce odama geldi ve su almaya gideceğini söyledi. Sonra çok büyük bir patlama oldu ve ben öğrencimin cesediyle karşılaştım” diye ağladı. Anne ve babası 3 aylıkken ayrıldığı için Eren’i Diyarbakır’da büyüten anneannesi Emel Eronota, torununun tabutunun önündeki fotoğrafını öperken “Annesiz ve babasız yavrumu ben büyüttüm. Tek dayanağımdı. Ciğerimi yaktılar” diye ağladı. İnşaat mühendisi anne Oya Eronota da, “Oğlum 24 saat ders çalışırdı. Bu benim için çok büyük bir acı” derken güçlükle ayakta duruyordu.

Ölüme en yakın arkadaşıyla birlikte gitti

19 yaşındaki Ferhat Mutlu ile 18 yaşındaki Rıdvan Süer çok yakın arkadaştı. Bomba patladığı sırada dershaneden çıkmış Ferhat’ın kuzeniyle buluşmaya gidiyorlardı. Babasının Türk Telekom’daki görevi nedeniyle Diyarbakır’da yaşayan Rıdvan’ın cenazesi Ankara’ya götürüldü. Talihsiz gencin ailesi Esenboğa Havalimanı’ndan alınan cenazesi Ayaş’a bağlı Sinanlı Beldesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

FERHAT UĞURLANDI

Ferhat Mutlu’nun ailesi de acı haberle yıkıldı. Acılı aile yavrularının cenazesini dün gece yarısı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden alıp, gözyaşları arasında Mardinkapı Mezarlığı’nda toprağa verdi.

Ablası öğretmenden izin alınca erken çıktı

Terör kurbanlarından biri de un fabrikasından emekli Mehmet İpek’in 8 çocuğundan 5’incisi olan dershane öğrencisi 19 yaşındaki Melek İpek oldu. Bütün gününü dün dershanede geçiren Melek’i saat 16.30’da ablası Tuğba cep telefonundan arayıp, “Bugün erken çık, dışarıda beraber yemek yiyelim” dedi. Melek, dersin saat 17:00’de biteceğini, ancak öğretmenden izin alabilirse halinde çıkabileceğini söyledi. Abla Tuğba, kardeşine telefonu öğretmene vermesini onunla konuşup izin alacağını söyledi. Bunun üzerine Melek İpek, ablasıyla konuşturduğu öğretmeninden izin alarak 10 dakika erken çıkıp dershane önüne indiğinde, korkunç patlama oldu ve yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı