Gazete Vatan Logo

AYM'nin Dündar ve Gül kararına Başbakan'dan tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ortak basın toplantısı düzenledi

AYM'nin Dündar ve Gül kararına Başbakan'dan tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili 'hak ihlali' kararını yorumladı. Başbakan, ''Konu iki gazetecinin görüşlerini beyan etmesi değildir. Esas itibariyle konu Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilen yardımlarla ilgilidir'' dedi.

İşte konuşmasından satır başları:

Bu meseleye 3 açıdan bakmak gerekiyor. Olan her şey halkın gözü önünde oluyor. 2 gazeteci otoritenin talimatıyla benim de Dışişleri Bakanı olarak misyonundan haberdar olduğum bir yardım konvoyunun haince engellenmesi sürecidir. Tutuksuz yargılanmanın esas olduğunu söylemiştim. AYM'ye bireysel başvuru hakkını biz getirdik. AYM'ye bireysel başvuru hakkı verilmesi bütün yargı süreçlerini AYM'ye bağlama anlamına gelmez.

Yargı süreçleri tamamlanmadan Anayasa Mahkemesi'ne başvurulamaz. Bu belgeleri verenlerin emeli açıktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası düzlemde baskı altına almaktır. MİT haberlerinde bir casusluk faaliyeti söz konusudur. İlerleyen bir davayı etkilemeye kimsenin hakkı yok. Tüm kurumlar aldıkları kararlar nedeniyle eleştirilebilirler. Yetki aşımı olacaksa doğru tanımlanmalı.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISI

Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarında nasıl bir provokatif dil kullandığını herkes biliyor. Son dönemlerde halkı isyana teşvik ettiğini, 'silahlanın ve ayaklanın' diye çağrı yaptığını da herkes biliyor. Şimdi de yine Sur'da Diyarbakır'da provokatif açıklamalarına devam ediyor. Allah aşkına bunların ağzından hiç 'Silahları bırakın biz burada Ankara'da siyaset yapıyoruz. Elinize silah alıp niye bizim siyasetimizi lekeliyorsunuz?' dediklerini duydunuz mu? Günlerdir Sur'da çağrı yapılıyor. Bunların meselesi ülkede huzur olması değil aksine teröristlerle iş birliği yaparak Türkiye'yi kaosa sürüklemek. İzin vermeyiz. Dokunulmazlık zırhı arkasında kimse suç işleyemez

Bunların meselesi herhangi bir şekilde ülkede huzur ve sükun olması değil, aksine teröristlerle işbirliği yaparak Türkiye’yi kaosa sürüklemek. İzin vermeyiz. Bir kez daha söylüyorum. Söylediğimizin ne kadar ciddi olduğunu herkes herhalde zamanla görüyor. Orada tek bir silahlı birey kalmayıncaya kadar gerekli çalışmalar yürütülecek.

Haberin Devamı

Numan Kurtulmuş ve Mustafa Akış'ın açıklamaları ile yeni anayasa tartışması

Sayın Kurtulmuş'un ifadelerinde herkesin eleştiri yapma hakkı vardır. Sayın Başdanışman'ın açıklaması bana gelmiş değil. Bürokratik konumadaki birinin açıklamalarına cevap verme gibi bir tutum içine girmem. Bir Başbakan'ın, bir bürokratın açıklamasına yorum yapmayı doğru görmem.

CHP'NİN ANAYASA KARARI

Bir dayatma söz konusu. Bizim tercihimiz başkanlık sistemi, bu tartışılmalı. Konuşmaktan çekineler fikirlerine güvenmeyenlerdir. Bu tutum Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendi fikirlerine güvenmemesinden dolayıdır. Biz de mektubumuzu TBMM Başkanı'na gönderdik.