Gazete Vatan Logo

Atatürk Havalimanı kaç kişi alır? Atatürk havalimanı kaç km, Atatürk Havalimanı miting alanı kaç kişilik?

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki için İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bugün Büyük Filistin Mitingi düzenleniyor. Mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. Vatandaşlar miting alanına akın ederken, alanın insan kapasitesi ise vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Atatürk Havalimanı kaç kişi alır? Atatürk havalimanı kaç km, Atatürk Havalimanı miting alanı kaç kişilik?

Atatürk Havalimanı kaç kişi alır? Atatürk havalimanı kaç km, Atatürk Havalimanı miting alanı kaç kişilik?

Toplam 11 milyon 650 bin m² alana sahip olan Atatürk Havalimanı, 63 bin 165 m² iç hatlar ve 282 bin 770 m² dış hatlar terminali ile toplam bina alanı açısından Türkiye'nin en büyük havalimanıydı. Ayrıca 7 bin 260 metrekarelik VIP ve CIP terminaline sahipti. 7 Nisan 2019 tarihinden beri ticari uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndan yapılmaktadır.

İletişim Başkanlığı’nın geçtiğimiz mayıs ayında paylaştığı bilgilere göre, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi muhtemel bir afet durumunda İstanbul'un afet ve deprem toplanma alanı olarak da kullanılacak. Bahçe, herhangi bir afet anında 40 bin çadır kurulabileceği ve 165 bin kişilik acil barınma alanının oluşturulabileceği bir kapasiteye sahip olacak.

Etkinlik çayırı ise 28 bin kişi kapasitesiyle büyük etkinliklere ev sahipliği yapabilecek, dev ekran etkinliklere renk katacak.

Millet bahçesine yapılacak 2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip spor alanında aynı anda 300 kişi spor yapabilecek.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi; Rusya'daki Bitsevsky Park, Portekiz'deki Monsanto Forest Park, ABD'deki Fairmount Park ve İrlanda'daki Phoenix Park'ın ardından dünyanın en büyük 5'inci şehir parkı olacak.

Haberin Devamı

İstanbul'da düzenlenecek Büyük Filistin Mitingi'ne dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain'ın yanı sıra Ömer Karaoğlu'da katılacak.

Mitinge katılacak olan siyasi liderler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılacak.