Gazete Vatan Logo

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı...

28-29 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlara Atatürk Üniversitesi resi sitesinden ulaşabilirsiniz. Sonuçların adaylara duyurulduğu sayfada ders geçme notu ile ilgili önemli bir açıklama da yapıldı. İşte, ATA AÖF sınavlarıyla ilgili son gelişmeler!

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı...

ATA AÖF öğrencileri tarafından merakla beklenen sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte bahar dönemi kayıt işlemleri başladı. Bahar dönemi ders kayıtları 20-26 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. Mazeretli ders kayıt işlemleri ve onaylama işlemleri 27-28 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. ATA AÖF bahar dönemi 27 Şubat ve 2 Haziran 2017 tarihleri arasındadır.

ATA AÖF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Ders Geçme Baraj Notu Düşürüldü

Atatürk Üniversitesi’nin resmi internet sitesi üzerinden ders geçme baraj notu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine ders geçmek için kullanılan baraj notu yani Alt Limit(AL) değerinin, 35 puandan 30 puana düşürülmesinin Üniversite Senatosu tarafından kabul edildiği belirtildi. Yarıyıl sonu sınavlarının değerlendirme işlemleri de AL=30’a göre yapılmış ve ilan edilmiştir. Bu düzenlemenin yapılması nedeniyle de sınav sonuçlarının açıklanma süresi birkaç gün gecikmiştir. AL değeri bir ders için geçme notu niteliği taşımamaktadır. AL ilgili dersi almakta olan tüm öğrencilerin başarı durumlarına göre değişiklik göstermekte olan, en düşük geçme notu limitidir. Bir derste başarı ortalaması yüksek ise AL değeri de aynı oranda yükselecektir. Örneğin başarı ortalaması düşük bir ders için geçme notu 30 iken, başarı ortalaması yüksek olan bir derste geçme notu 45 ya da daha yüksek bir puana da çıkabilmektedir. Oluşan bu durum, üniversitenin bağıl değerlendirme sistemini kullanıyor olmasından kaynaklanan bir durumdur.

Haberin Devamı

Sınav Sonuçlarına Online İtiraz

ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, daha önce yayınlanan sınav soru ve cevaplarına bakıp sınav sonuçlarında bir hata olduğunu düşünen öğrenciler, itiraz için müracaatta bulunabilirler. Sınav sonuçlarına itiraz iki farklı şekilde yapılabilir. Bunların ilki, Dekanlığa yazılı olarak sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki ilk 5 iş günü içerisinde yapılabilecektir.

Yazılı itiraz dışında adaylar, yeni uygulamaya konulan online itiraz işlemi de yapabilirler. Bunun için ilk olarak http://lms3.ataaof.edu.tr/ internet sitesine kullanıcı adı ve şifreniz ile girmelisiniz. Açılan ekranda ‘’Sonuç İtiraz’’ butonuna tıkladıktan sonra itirazda bulunulacak olan ders ve itirazın hangi konuda olduğu yazılır. Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra ‘’İtirazı Kaydet’’ butonu tıklanarak online itiraz işlemi tamamlanmış olur. Online itiraz işlemi daha hızlı ve daha pratik olmakta, adaylara kolaylık sağlamaktadır. Yapılan itirazlar Dekanlık tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ilgili öğrencinin tarafına bildirilecektir. Sınav sonuçları için eğer varsa maddi hatalar düzeltilecektir. Bunun dışında herhangi bir değişiklik işlemi yapılmayacak ve cevap kâğıdı öğrenciye verilmeyecektir.

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarının ardından başarısız olunan her ders için bütünleme sınavlarına girilecektir. Bütünleme sınavları 4 Mart ve 5 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Bahar Dönemi Sınav Takvimi

ATA AÖF 2016-2016 öğretim yılı bahar dönemi için belirlenen sınav takvimi aşağıdaki gibidir;

Haberin Devamı

Ara sınavlar 29 Nisan- 30 Nisan 2017

Dönem sonu sınavları 3 Haziran- 4 Haziran 2017

Bütünleme sınavları 8 Temmuz- 9 Temmuz 2017

Tek ders sınavı 15 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacaktır.