Gazete Vatan Logo

Astsubay sınav başvuruları başladı

2016 (JANA)Jandarma Astsubay Sınav başvuruları başladı. Peki 2016 JANA başvurusu nasıl yapılır, ne kadar ücret ödenecek? İşte detaylar...

Astsubay sınav başvuruları başladı

20 Şubat 2016 tarihinde yapılacak 2016 Jandarma Okullar Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA 2016) başvuru işlemleri bugün başladı. Peki 2016 (JANA)Jandarma Astsubay Sınav başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...

2016 JANA BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

(ÖSYM)Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açılamaya göre başvuruların elektronik ortamdan alınacağı belirtildi.

JANA SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2016 JANA sınav ücreti 65 TL olup, sınav ücreti ödeme işlemleri 22 Ocak 2016 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internetsayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile Türk Lirası olarak yatıracaktır. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri geçersiz sayılacaktır ve sistemden silinecektir.

Haberin Devamı

BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

2016 JANA SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

JANA Jandarma Astsubay Sınav başvuruları 12 - 21 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 20 Şubat 2016'da yapılacak sınav saat 9:30’da başlayacak. 120 dakika sürecek olan JANA sınavında adaylara, ön lisans düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 100 sorudan oluşan bir test uygulanacak.

2016 JANA’YA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Şubat’ta yapılacak JANA’ya, üniversitelere bağlı; fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından en az ön lisans eğitim düzeyinde mezun olmak veya en geç kayıt kabul tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar başvurabilecek. (Kayıt kabul tarihi ikinci aşama seçme sınavlarından sonra Jandarma Genel Komutanlığı tarafından (www.jandarma.tsk.tr) internet adresinde duyurulacaktır. Kayıt kabul tarihine kadar mezun olamayan adaylar sınavlarda başarılı olsalar dahi okula kayıtları yapılmayacaktır.)